Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκκωφαντικό μπρέικ η Ζαλγκίρις, πρίγκιπας στην Πόλη ο Σάρας

Εκκωφαντικό μπρέικ η Ζαλγκίρις, πρίγκιπας στην Πόλη ο Σάρας

Ο μαθητής νίκησε τον δάσκαλο. Η εκπληκτική Ζαλγκίρις «άλωσε» την Πόλη (82-80) και έφερε τη σειρά στο «καυτό» Κάουνας! Απίστευτη η πορεία των Λιθουανών που μπήκαν με απίθανο ντεμαράζ στην τελική οκτάδα και απειλούν να αφήσουν εκτός Final 4 την Φενέρ του Ζοτς

Άλλη ομάδα, οργανωμένο μπάσκετ, άμυνα και διπλό μέσα στην Πόλη. Η Ζαλγκίρις έκανε το μπρέικ μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με 82-80, πραγματοποιώντας το 1-1 και ουσιαστικά γύρισε το πλεονέκτημα έδρας υπέρ της.

Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμα και με 17 πόντους, η Φενέρ το γύρισε όμως η αντίσταση των Λιθουανών ήταν η αιτία ενός εντυπωσιακού διπλού. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάρας ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 20 πόντους, με τις ομάδες πλέον να ταξιδεύουν στο Κάουνας.

Η εξέλιξη του ματς

Και πάλι η Φενερ πέρασε στο παρκέ με περίσσια αυτοπεποίθηση και προηγήθηκε με 8-2 χάρη στα τρίποντα του Γκούντουριτς. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν απευθείας στους 3 (13-10), με τον Βέστερμαν να διαμορφώνει το 15-13 με τρίποντο. Ο Σάρας βρήκε επιπλέον λύσεις από τον Τόμπσον με τον Αμερικανό σέντερ να σκοράρει για το 15-18 φτάνοντας και τους 6 πόντους. Η Φενερ απάντησε και έκλεισε το δεκάλεπτο ούσα μπροστά με μόλις ένα πόντο (21-20), σε ένα ματς που έδειχνε ότι έχει μπόλικο… ζουμί στη συνέχεια του.

Οι παίκτες του Σάρας δεν το έβαζαν κάτω. Και γιατί να το κάνουν αυτό. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν πέρασαν ακόμα και με οχτώ πόντους μπροστά (28-36), με τον Βεσελι να καρφώνει για το 30-36. Ο Γκριγκόνις ήταν αιτία για να ανέβει η διαφορά στους 10 μετά από φάουλ του Ντιξον και βολές του (30-40).

Ο Σλούκας από την μεριά του έριξε την απόσταση στους έξι , αλλά η Ζαλγκίρις έπαιζε εξαιρετικά με το τρίποντο του Ουάιτ να κάνει το 36-46 και να ανησυχεί ακόμα περισσότερο τον εξοργισμένο Ομπράντοβιτς. Το μόνο που κατάφερε η Φενερ ήταν να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-46 με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να λάμπει στο παρκέ.

Η Ζαλγκίρις παρέμεινε ενεργή στο ματς και μάλιστα έφτασε να προηγείται με 11 πόντους (44-55), με τον Ουλανόβας να κάνει το 44-57! Οι Λιθουανοί διαμόρφωσαν το 46-63 με 4 λεπτά για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Βέστερμαν και ο Ουόλτερς πραγματοποίησαν το 50-67, με τον Ντατόμε να σκοράρει για τρεις και να αναγκάζει σε τάιμ άουτ τον Σάρας.

Παρά την πίεση των Τούρκων ο Ντέιβις προκάλεσε το 56-71 και το 56-73, βυθίζοντας σε περισυλλογή τον Ομπράντοβιτς. Το 58-73 της περιόδου ανάγκαζε τους γηπεδούχους να ψάχνουν επιστροφή στο ματς.

Κάτι που φάνταζε. . Ακατόρθωτο αρχικά αφού οι Λιθουανοί κρατούσαν καλά στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Πάντως η Φενέρ μείωσε σε 62-73, με τον Ντέιβις να επαναφέρει τη διαφορά στους 13 (62-75). Το ματς έμοιαζε να πηγαίνει κατ’ ευχήν για τους παίκτες του Σάρας, αν και ο Μέλι έριξε μετά από ώρα την απόσταση στους εννιά με κάρφωμα (68-77). Η Φενερ μείωσε κι άλλο (71-77), ένα κλέψιμο και κάρφωμα του Ουλανόβας έκαναν το 71-79 με 3 λεπτά να απομένουν για ένα τεράστιο διπλό για τους φιλοξενούμενους.

Έφτανε αυτό; Σίγουρα όχι αφού γρήγορα η διαφορά έπεσε στους 4 (75-79) και κάπου εκεί έπρεπε να δείξει από τι είναι φτιαγμένη η Ζαλγκιρις. Ο Κάλινιτς και ο Ντατόμε ισοφάρισαν το ματς (80-80) , αλλά με 39,4’’ για το τέλος ο Σάρας είχε μια ακόμα ευκαιρία.

Με δίποντο ο Γκριγκόνις έκανε το 80-82, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, αφού ο Γκούντουριτς πάτησε την baseline και ουσιαστικά έδωσε την ευκαιρία στους Λιθουανούς να ισοφαρίσουν τη σειρά.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024