Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Au Revoir της Αθήνας

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Au Revoir της Αθήνας

Το Au revoir είναι το πιο παλιό μπαρ της Αθήνας, ανοιχτό ήδη από το 1958. Τότε που η Πατησίων ήταν γεμάτη ζωή, θέατρα, κινηματογράφους, τότε που περνούσαν ακόμη τα τραμ

Το παλαιότερο μπαρ της Αθήνας, το θρυλικό Au Revoir, ανακοίνωσε πως πέθανε ο Θεόδωρος Σ. Παπαθεοδώρου, ο ιδιοκτήτης και συνιδρυτής του.

Το μπαρ Au Revoir άνοιξε στις 10 Μαρτίου 1958 από τους αδελφούς Θόδωρο και Λύσανδρο Παπαθεοδώρου.

Ο Θόδωρος, ο οποίος πέθανε σήμερα, συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο Λύσανδρος συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι στο μαγαζί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του θρυλικού μπαρ, «σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, και αύριο Παρασκευή το Au Revoir θα παραμείνει κλειστό αποδίδοντας την ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του Θεόδωρο Σ. Παπαθεοδωρου, που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών, αλλά θα βρίσκεται πάντοτε στην παρέα μας».

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, και αύριο Παρασκευή το Au Revoir θα παραμείνει κλειστό αποδίδοντας την ελάχιστη τιμή στον…

Δημοσιεύτηκε από Au Revoir (Bar) στιςΠέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Η ιστορία του θρυλικού μπαρ

Το Au revoir είναι το πιο παλιό μπαρ της Αθήνας, ανοιχτό ήδη από το 1958. Τότε που η Πατησίων ήταν γεμάτη ζωή, θέατρα, κινηματογράφους, τότε που περνούσαν ακόμη τα τραμ.

Το μπαρ, ήδη από την δεκαετία του ’60, είχε μεγάλη φήμη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στον κόσμο των διανοούμενων και, όπως φαίνεται, την διατηρεί ακόμη.

Το Au Revoir είναι κρυμμένο στην Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης, καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα διάφορα καταστήματα και θυμίζει είσοδο σε μια μηχανή του χρόνου. Το μικρό αυτό μπαρ σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτων Αριστομένης Προβελέγγιος και καθώς ο ίδιος ζούσε κι εργαζόταν στη Γαλλία του έδωσε γαλλικό όνομα: Au revoir.

Ο σχεδιασμός των επίπλων, η επένδυση των τοίχων και τα φωτιστικά από ψάθα, ο ανάγλυφος πάγκος του από σκυρόδεμα με γεωμετρικά διακοσμητικά σχέδια, η οροφογραφία, ακόμη και τα χρώματα των υφασμάτων, του ξύλου και των βαμμένων υλικών όλα είχαν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Προβελέγγιο.

«Παρέλαση» αστέρων

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Μάρω Κοντού, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν τακτικοί θαμώνες στη δεκαετία του ’60, όταν  η Κυψέλη και η κοντινή  Φωκίωνος Νέγρη ζούσαν τη χρυσή εποχή τους. Τα περισσότερα «πρώτα» ονόματα της πόλης το επέλεγαν τότε συχνά ως λύση για βραδινή έξοδο. Ακόμη και ο Φρανκ Σινάτρα, όταν ήρθε για συναυλία στο Ηρώδειο το 1962, στο Au Revoir ήρθε να πιει το ποτό του.

Το καλύτερο ντοκουμέντο για την ιστορία του Au Revoir και των ιδιοκτητών του είναι το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τη σειρά «Τα στέκια» το 1997.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024