Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κολοράντο: Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη θαυμάστρια της σφαγής στο Κόλουμπαϊν

Κολοράντο: Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τη θαυμάστρια της σφαγής στο Κόλουμπαϊν

Σχολεία στην κομητεία Τζέφερσον, όπου βρίσκεται και το Λύκειο Κόλουμπαϊν, καθώς και άλλα σε γειτονικούς τομείς, είναι κλειστά σήμερα καθώς η αστυνομία αναζητεί μια οπλισμένη γυναίκα από τη Φλόριντα «ξετρελαμένη» με τη σφαγή στο Κόλουμπαϊν

Σχολεία στην κομητεία Τζέφερσον, όπου βρίσκεται και το Λύκειο Κόλουμπαϊν, καθώς και άλλα σε γειτονικούς τομείς, είναι κλειστά σήμερα καθώς η αστυνομία αναζητεί μια οπλισμένη γυναίκα από τη Φλόριντα «ξετρελαμένη» με τη σφαγή στο Κόλουμπαϊν.

Πράκτορες του FBI, αντιπρόσωποι της κομητείας Τζέφερσον και στρατιώτες της Πολιτείας Κολοράντο αναζητούσαν στη διάρκεια της νύχτας την Σολ Πάις, όπως λέγεται η 18χρονη γυναίκα από τη Φλόριντα. Την αποκάλεσαν «εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η Πάις μετέβη αεροπορικώς από το Μαϊάμι στο Ντένβερ τη Δευτέρα, όπου αγόρασε ένα πυροβόλο όπλο και πυρομαχικά. δήλωσε ο Ντιν Φίλιπς, ειδικός πράκτορας του FBI, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης. Το Ντένβερ είναι δίπλα στην κομητεία Τζέφερσον.

«Θεωρούμε ότι αποτελεί αξιόπιστη απειλή για την κοινότητα», είπε ο Φίλιπς. Εις βάρος της δεν έχει απαγγελθεί οποιαδήποτε ποινική κατηγορία, είπε, αλλά «προτεραιότητά μας είναι να βρούμε τη δεσποινίδα Πάις.»

Στις 20 Απριλίου του 1999, δύο μαθητές του Λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους. Την εποχή εκείνη ήταν το πιο φονικό περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το γραφείο του FBI στο Ντένβερ ειδοποιήθηκε για την ενδεχόμενη απειλή νωρίς την Τρίτη από πράκτορες του FBI στο Μαϊάμι. Ενημέρωσαν τα σχολεία της περιοχής το ίδιο απόγευμα.

Δώδεκα τομείς της περιοχής του Ντένβερ ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων για σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με ιστοτόπους των σχολείων της περιοχής και ΜΜΕ.

Νωρίτερα την Τρίτη, δελτίο του FBI ανέφερε πως οι αρχές δεν έχουν κάποιον λόγο για επίσημη σύλληψη, αλλά πως οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πρέπει να συλλάβουν την Πάις για μια αποτίμηση της ψυχικής της υγείας.

Η ανάρτηση του σερίφη στο Twitter, που περιελάμβανε δύο φωτογραφίες της Πάις, ανέφερε πως φορούσε μαύρο μπλουζάκι, παντελόνι παραλλαγής και μαύρες μπότες.

Η Denver Post ανέφερε πως δημοσιογράφος της κάλεσε το σπίτι των γονέων της Πάις στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, κοντά στο Μαϊάμι, και πως ένας πράκτορας του FBI διέκοψε το τηλεφώνημα και είπε πως η υπηρεσία τους ανακρίνει.

Σήματα συναγερμού και ασκήσεις ασφαλείας έχουν γίνει κοινός τόπος σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τους πυροβολισμούς στο Κόλουμπαϊν καθώς η βία με όπλα σε χώρους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει γίνει πιο συχνή.

«Ξέρω ότι αυτό ανοίγει μια πληγή, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι η επέτειος [της σφαγής στο Κόλουμπαϊν]», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Τζέφερσον Τζεφ Σρέιντερ χθες, Τρίτη, το βράδυ. Πρόσθεσε πως θέλει οι κάτοικοι να γνωρίζουν πως «έχουμε πολλούς αστυνομικούς επί του πεδίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024