Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολοράντο: Κλειστά δεκάδες σχολεία - Φοβούνται επίθεση από εξαιρετικά επικίνδυνη γυναίκα

Κολοράντο: Κλειστά δεκάδες σχολεία – Φοβούνται επίθεση από εξαιρετικά επικίνδυνη γυναίκα

Περισσότερα από 20 σχολεία στο Κολοράντο, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου Γυμνασίου Columbine, παραμένουν κλειστά, καθώς η αστυνομία ερευνά μια «σοβαρή απειλή» από ένα «ύποπτο άτομο»

Περισσότερα από 20 σχολεία στο Κολοράντο, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου Γυμνασίου Κολουμπάιν, παραμένουν κλειστά, καθώς η αστυνομία ερευνά μια «σοβαρή απειλή» από ένα «ύποπτο άτομο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το γραφείο του Σερίφη του Jefferson County έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μια γυναίκας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσε απειλές, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων.

Πρόκειται για την 18χρονη Σολ Παίς, η οποία περιγράφεται ως λευκή μετρίου αναστήματος με καστανά μαλλιά.

Σύμφωνα με το FBI, η ύποπτη δηλώσει «ξετρελαμένη» με το μακελειό του λυκείου Κολουμπάιν, η οποία συνέβη την 20η Απριλίου του 1999 και είχε ως τραγικό απολογισμό 13 νεκρούς (12 μαθητές και ένας καθηγητής), καθώς και 24 τραυματίες. Οι δύο δράστες, τελειόφοιτοι μαθητές Έρικ Χάρρις και Ντάϊλαν Κλέμπολντ, στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν

Αν και τα ακριβή κίνητρά τους παραμένουν ασαφή, τα προσωπικά ημερολόγια των δραστών αποδεικνύουν ότι επιθυμούσαν οι  ενέργειές τους να ανταγωνιστούν την Βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα Σίτι και άλλα θανατηφόρα συμβάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990.

Η επίθεση έχει αναφερθεί από την USA Today ως «αυτοκτονική επίθεση που σχεδιάστηκε ως μεγάλη-αν και κακώς εφαρμοσμένη-τρομοκρατική βομβιστική επίθεση». Η σφαγή έχει αναφερθεί ως «η πιο θανατηφόρα ένοπλη επίθεση σε λύκειο στην ιστορία των ΗΠΑ».

Η σφαγή προκάλεσε συζήτηση για τους νόμους ελέγχου των όπλων, τις κλίκες στο λύκειο, τις υποκουλτούρες, και τον εκφοβισμό. Προκάλεσε μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια των σχολείων με πολιτικές μηδενικής ανοχής, έναν ηθικό πανικό σχετικά με τη goth κουλτούρα, τον πολιτισμό των όπλων, τους κοινωνικά απομονωμένους (παρόλο που οι δράστες δεν ήταν περιθωριοποιημένοι), τη χρήση φαρμακευτικών αντικαταθλιπτικών από εφήβους, την εφηβική χρήση του Διαδικτύου, και τη βία σε video games.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024