Δεν έχουν τέλος οι τριγμοί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καθώς το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν θέμα Κουρουμπλή μετά τη συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του για τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή.

Την… έξοδο από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε εμμέσως πλην σαφώς και ο Στέλιος Κούλογλου. Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στο News 24/7: «Ο κ. Κουρουμπλής διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, μας εξέθεσε όλους, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του είτε παραιτούμενος είτε αναγνωρίζοντας το λάθος του».

Ο ίδιος, πρόσθεσε, «θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει και πολλά γιατί ήδη υπήρξε κλυδωνισμός γύρω από το ευρωψηφοδέλτιο με την κα Λοίζου».

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε και μία άλλη πτυχή του όλου θέματος σημειώνοντας με νόημα πως «ο κ.Κουρουμπλής είναι και βουλευτής με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι οριακή».

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Κούλογλου δεν είναι ο πρώτος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμασε τον «εναγκαλισμό» του Π. Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων. Η αρχή είχε γίνει από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος έσπευσε να «τραβήξει το αυτί» του πρώην υπουργού Ναυτιλίας μεταφέροντας του την οργή που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα διοχετεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών ώστε να φανεί το μέγεθος της αποδοκιμασίας από την Κουμουνδούρου.

Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;
Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.
Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;
Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.
Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;

Μπορεί ο κ. Κουρουμπλής να επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα την ανάσχεση της ακροδεξιάς. Ακολούθησαν και άλλα στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που τον αποδοκίμασαν, όπως ο κ. Μουζάλας, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Αννέτα Καββαδία κ.α.