Σε σφάλμα του αλγόριθμου απέδωσε το λάθος εκπρόσωπος του YouTube.

Χθες το βράδυ και ενώ ήταν σε εξέλιξη η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων το YouTube μετέδωσε κατά λάθος  εικόνες από τη φωτιά, οι οποίες συνοδεύονταν από ενημερωτικό κείμενο το οποίο αφορούσε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

Το κείμενο που συνόδευε ορισμένα βίντεο του YouΤube από την πυρκαγιά της Notre Dame παρέπεμπε σε καταχώριση της Εγκυκλοπαίδειας Britannica για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ το 2001. Οι επιθέσεις αυτές στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους, κυρίως στη Νέα Υόρκη από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.
«Η καταχώριση των ενημερωτικών κειμένων γίνεται με σύστημα αλγορίθμων και τα συστήματά μας μπορεί ορισμένες φορές να κάνουν λάθος», εξήγησε στο Γάλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του YouTube, ο οποίος ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Google. Ακολούθως η  λάθος παραπομπή αποσύρθηκε από το δίκτυο.

«Λυπηθήκαμε βαθύτατα για την πυρκαγιά στον καθεδρικό της Notre Dame», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, το YouTube μεταδίδει από πέρυσι συνδέσμους που επιτρέπουν στον θεατή/χρήστη να εντάξει πληροφορίες σε ένα πλαίσιο. Τους συνδέσμους αυτούς τους παραθέτει κάτω από βίντεο που περιέχουν πιθανόν αμφισβητούμενο περιεχόμενο.

Αυτό το σύστημα παραπομπών σε άλλες εξωτερικές πηγές αναφοράς, μεταξύ των οποίων η Wikipedia, τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε το YouTube, δεχόμενο πυρά για έλλειψη επαγρύπνησης σε σχέση με τη μετάδοση εσφαλμένου περιεχομένου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr