Ο σχεδιαστής Κρίστοφερ Κέιν ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον φιλανθρωπικό οργανισμό για την υγεία της καρδιάς, Heart of Scotland.

Στη Σκωτία, στην πατρίδα του, το 27% των θανάτων προκαλούνται από καρδιαγγειακές παθήσεις και η στεφανιαία νόσος είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος, προκαλώντας περισσότερους από 15.000 θανάτους ετησίως.

Στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας, της οργάνωσης Heart of Scotland ( H Καρδιά της Σκωτίας) σε συνεργασία με τo Βρετανικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Μελετών (Heart Research UK), ο Κρίστοφερ Κέιν σχεδίασε ένα T-shirt περιορισμένης έκδοσης και τέσσερις κονκάρδες για να συνεισφέρει στην έρευνα του οργανισμού.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός ήρθε σε επαφή με τον Κρίστοφερ Κέιν, μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του από καρδιακή προσβολή.

Η μόδα όπλο για την αλλαγή

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο σχεδιαστής δήλωσε σχετικά: «Η καρδιακή νόσος δεν είναι ξένη σε κανέναν στη Σκωτία». Ο Κρίστοφερ Κέιν απόκάλυψε επίσης ότι πατέρας του υπέστη δύο καρδιακές προσβολές. «Όλοι φοβούνται πολύ να μιλήσουν γι ‘αυτό, επειδή οι άνθρωποι πεθαίνουν γρηγορότερα από ποτέ» είπε κάνοντας λόγο για επιδημία. «Σήμερα 41 άνθρωποι θα πεθάνουν από καρδιακή προσβολή στη Σκωτία, αύριο 41 άνθρωποι θα πεθάνουν, είναι γελοίο» τόνισε ο σχεδιαστής.

Ο Κρίστοφερ Κέιν πιστεύει, ότι η μόδα μπορεί να υποκινήσει την αλλαγή. «Κανείς δεν βλέπει πια ειδήσεις, αλλά θα παρακολουθήσει τι φορά μια διασημότητα όταν φωτογραφίζεται για το Instagram» υποστήριξε. «Είμαστε τυχεροί, κατά κάποιο τρόπο, που ζούμε σε έναν κόσμο που απολαμβάνει τη μόδα και που του αρέσει η αλληλεπίδραση διασημοτήτων. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κανάλι για να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ήθελα να κάνω κάτι που φοριέται, που μπορεί να παραμείνει στη ντουλάπα ενός ατόμου για μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο Κρίστοφερ Κέιν.

Τα χρήματα από την πώληση των T-shirt που έχει σχέδιο το εσωτερικό μιας καρδιάς και αναγράφονται οι λέξεις «Βοήθεια», «Ζωή», «Φροντίδα», «Γενναίος» θα ενισχύσουν την αποστολή της Heart of Scotland που είναι η διεξαγωγή ζωτικής σημασίας έρευνας σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις.

Η τραγουδίστρια Έιμι ΜακΝτόναλντ, ο προπονητής ποδοσφαίρου Ντέβιντ Μόγιες, ο ηθοποιός Μαρκ Μπόναρ, αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί της Σκωτίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία.