Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2018

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο και του παρέδωσε την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2018.

Κατά την παράδοση της ετήσιας έκθεσης, ο κ. Γκότσης τόνισε ότι «η πατρίδα μας δείχνει ότι έχει γυρίσει σελίδα, για να έχει όμως διάρκεια θα πρέπει να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική πολιτική, καθώς και η εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επεσήμανε πως «για το Χρηματιστήριο, το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Όμως το πρώτο τρίμηνο του 2019 δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, καταγράφοντας άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 20%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης, παρά τα όποια προβλήματα των τραπεζών, εκτοξεύτηκε ήδη στο +40%.»

» Αυτά, μαζί με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων, η οποία συμβάλλει γενικότερα στη μείωση του κόστους χρήματος, ενισχύουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας για τρίτη συνεχή χρονιά».

Τέλος, ο κ. Γκότσης, αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως Ανεξάρτητη Αρχή, έχει ως βασική αποστολή την προστασία των επενδυτών και κυρίως των μικροεπενδυτών, μέσα από τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς.»

» Αυτό, και το 2018 επιτεύχθηκε με την αυστηρή προσήλωση στην εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας κατά τρόπο αμερόληπτο και με επαγγελματική συνείδηση.»

» Ακόμη, συνέβαλε στη θεσμοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις στην άντληση κεφαλαίων από διαφορετικές πηγές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr