Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παπαδάκης (ΚΚΕ): Στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων ιδρύεται η «Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας»

Παπαδάκης (ΚΚΕ): Στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων ιδρύεται η «Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας»

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Ελλάδα για να ελέγξει όλους τους χώρους δουλειάς, μια φορά τουλάχιστον, χρειάζεται 13 ολόκληρα χρόνια. ΕΕ και κυβερνήσεις ρήμαξαν κι αυτούς τους ελάχιστους και ανεπαρκείς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε μεταξύ άλλων στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ.Παπαδάκης

Τη συγκρότηση του ευρωενωσιακού μηχανισμού της «Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας», κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι «στόχος της είναι να αυξήσει την κινητικότητα των εργαζομένων από δουλειά σε δουλειά, από κλάδο σε κλάδο κι από χώρα σε χώρα, να προωθήσει την εργασιακή γαλέρα της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του, ανέφερε: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Ελλάδα για να ελέγξει όλους τους χώρους δουλειάς, μια φορά τουλάχιστον, χρειάζεται 13 ολόκληρα χρόνια. Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ρήμαξαν κι αυτούς τους ελάχιστους και ανεπαρκείς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.»

» Στόχος τους αποτελεί η εργοδοσία με λυμένα χέρια να ξεζουμίζει ανεμπόδιστα τους εργαζόμενους. Σε αυτά τα συντρίμμια των Επιθεωρήσεων Εργασίας σε κάθε χώρα έρχεται να συγκροτηθεί η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας».

Και πρόσθεσε: «Βασική επιδίωξη του νέου ευρωμηχανισμού είναι να πολλαπλασιάσει την κινητικότητα εργαζομένων, γιατί, όπως προκλητικά αναφέρει η ΕΕ, μόνο 700.000 εργαζόμενοι μετακινούνται ετησίως από χώρα σε χώρα. Προστατεύετε και προωθείτε έτσι την εργασιακή γαλέρα, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία».

«Με βάση τον αντεργατικό «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», τον οποίο συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, προωθείται η αντικατάσταση των ΣΣΕ με εργατικά δικαιώματα ακόμα πιο κάτω, στο ναδίρ, που βαφτίζονται «ελάχιστοι κανόνες». Κριτήριο ψήφου όλα αυτά για τους εργαζόμενους», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Κ. Παπαδάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταλήγοντας, είπε: «Με την ταξική οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ παντού, οι εργαζόμενοι να αντεπιτεθούν, να βάλουν εμπόδια στην εργασιακή ζούγκλα, την ΕΕ και το σύστημά της».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024