Τη συγκρότηση του ευρωενωσιακού μηχανισμού της «Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας», κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι «στόχος της είναι να αυξήσει την κινητικότητα των εργαζομένων από δουλειά σε δουλειά, από κλάδο σε κλάδο κι από χώρα σε χώρα, να προωθήσει την εργασιακή γαλέρα της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του, ανέφερε: «Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Ελλάδα για να ελέγξει όλους τους χώρους δουλειάς, μια φορά τουλάχιστον, χρειάζεται 13 ολόκληρα χρόνια. Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ρήμαξαν κι αυτούς τους ελάχιστους και ανεπαρκείς κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.»

» Στόχος τους αποτελεί η εργοδοσία με λυμένα χέρια να ξεζουμίζει ανεμπόδιστα τους εργαζόμενους. Σε αυτά τα συντρίμμια των Επιθεωρήσεων Εργασίας σε κάθε χώρα έρχεται να συγκροτηθεί η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας».

Και πρόσθεσε: «Βασική επιδίωξη του νέου ευρωμηχανισμού είναι να πολλαπλασιάσει την κινητικότητα εργαζομένων, γιατί, όπως προκλητικά αναφέρει η ΕΕ, μόνο 700.000 εργαζόμενοι μετακινούνται ετησίως από χώρα σε χώρα. Προστατεύετε και προωθείτε έτσι την εργασιακή γαλέρα, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία».

«Με βάση τον αντεργατικό «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», τον οποίο συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, προωθείται η αντικατάσταση των ΣΣΕ με εργατικά δικαιώματα ακόμα πιο κάτω, στο ναδίρ, που βαφτίζονται «ελάχιστοι κανόνες». Κριτήριο ψήφου όλα αυτά για τους εργαζόμενους», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Κ. Παπαδάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταλήγοντας, είπε: «Με την ταξική οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ παντού, οι εργαζόμενοι να αντεπιτεθούν, να βάλουν εμπόδια στην εργασιακή ζούγκλα, την ΕΕ και το σύστημά της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr