Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές εδώ και τώρα; - Γιατί παραμένει στο «τραπέζι» το σενάριο, τι θα απαντήσει ο Τσίπρας

Εκλογές εδώ και τώρα; – Γιατί παραμένει στο «τραπέζι» το σενάριο, τι θα απαντήσει ο Τσίπρας

Ο  Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αρνείται πεισματικά ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές , ωστόσο φαίνεται πως ορισμένοι που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού επιτελείου και λαμβάνουν τα πολιτικά μηνύματα από τους πολίτες, ζητούν να το ξανασκεφτεί

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο προβληματισμός που υπάρχει  για τις «χαμηλές πτήσεις» του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των εκλογών για την ευρωβουλή, τους δήμους και τις περιφέρειες με αποτέλεσμα να μην έχουν εκλείψει οι φωνές στην κυβέρνηση που ζητούν να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο  για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο  Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αρνείται πεισματικά ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές , ωστόσο φαίνεται πως ορισμένοι που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού επιτελείου και λαμβάνουν τα πολιτικά μηνύματα από τους πολίτες, ζητούν να το ξανασκεφτεί.

Μετά τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος για την συγκέντρωση στο Γαλάτσι με τους μεταφερόμενους οπαδούς, υπάρχει στο παρασκήνιο «γκρίνια» τόσο για τα ονόματα που έχουν συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς λείπουν τα «βαριά χαρτιά» που θα έκαναν τη διαφορά, όσο και για τις επιλογές υποψηφίων να φωτογραφηθούν με τον υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής Αμβρόσιο.

Η κυβέρνηση μπορεί να προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Novartis ώστε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας αλλού, ωστόσο φαίνεται πως η επιχείρηση έπεσε στο κενό αφού τα θέματα που κυριαρχούν είναι η «διεύρυνση Τσίπρα» με ορφανά στελέχη της Κεντροαριστεράς που βρισκόντουσαν στα… αζήτητα, η υπόθεση Πετσίτη και το… άδειασμα του Νίκου Παππά από πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, τα οποία είναι αποκαρδιωτικά για την πλειονότητα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα όσο αφορά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για το θέμα των εκλογών καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι σκέφτεται να κάνει. Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει εκ νέου το στίγμα των προθέσεών του στη σημερινή συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αλλάξει γνώμη, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται και θα κλείσει οριστικά το θέμα.

Να σημειωθεί ότι πέραν του σεναρίου για τετραπλές εκλογές, ένα ακόμη που «έπαιζε» ήταν να στηθούν κάλπες στις 19 Μαίου και η ανακοίνωση να γίνει από κοινού με την προκήρυξη των ευρωεκλογών. Το χρονικό περιθώριο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή σε 9 ημέρες από σήμερα.

Δεύτερες σκέψεις

Θα πρέπει να επισημανθεί πως όσοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό την επίσπευση των εθνικών εκλογών, φοβούνται ότι τα μηνύματα από την κάλπη στις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι τόσο άσχημα, να αναδείξουν δηλαδή πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της ΝΔ, με αποτέλεσμα, στον χρόνο που θα απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές, να είναι αδύνατη η όποια ανατροπή.

Την ίδια στιγμή, βλέπουν να παραμένει στο προσκήνιο η δυσαρέσκεια του κόσμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η δυσπιστία των πολιτών που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για καλύτερες ημέρες με μία νέα κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024