Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Επιτυχημένη η συμφωνία ΕΕ- Τουρκία για το προσφυγικό

Γερμανία: Επιτυχημένη η συμφωνία ΕΕ- Τουρκία για το προσφυγικό

«Η ΕΕ και η Τουρκία μένουν προσηλωμένες σε αυτή την συμφωνία και συνεχίζουμε να την υλοποιούμε από κοινού, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Ορθό» και «μέχρι σήμερα επιτυχημένο» βήμα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό. Μίλησε για τα χρήματα που έχουν δοθεί στην ‘Αγκυρα, καθώς και για την ανάγκη βελτίωσης του μηχανισμού επιστροφής «ένας προς έναν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την Αθήνα έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ, αναφερόμενη στον ελληνογερμανικό διάλογο για την μετανάστευση.

«Η ΕΕ και η Τουρκία μένουν προσηλωμένες σε αυτή την συμφωνία και συνεχίζουμε να την υλοποιούμε από κοινού, τόνισε ο Ζάιμπερτ με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών υλοποίησης της συμφωνίας, κεντρική ιδέα της οποίας, όπως είπε, ήταν η προστασία των προσφύγων στην Τουρκία και η δημιουργία προοπτικών, ώστε να μην θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο περνώντας το Αιγαίο.

«Αυτό, αν δούμε την συμφωνία, έχει επιτευχθεί πολύ πειστικά. Υπάρχουν αδυναμίες, ο μηχανισμός επιστροφής από την Ελλάδα στην Τουρκία «ένας προς έναν» σίγουρα δεν λειτουργεί έτσι όπως εμείς το φανταζόμαστε σήμερα, αλλά, λόγω της ευρωπαϊκής στήριξης, έχουν ρεύσει πολλά χρήματα για την φροντίδα των προσφύγων και συνεχίζουν να ρέουν», πρόσθεσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας εκ μέρους του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των Αφγανών στα ΚΥΤ των ελληνικών νησιών, η κ. ‘Αντεμπαρ επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό, όπως διευκρίνισε, ισχύει και επειδή έχει μειωθεί το ποσοστό των Σύρων. «Πιστεύω ότι και η ελληνική πλευρά έχει επίγνωση του ότι η κατάσταση στα κέντρα προσφύγων χρήζει βελτίωσης και αυτό είναι ξεκάθαρο και στους έλληνες συναδέλφους και στην ΕΕ», συνέχισε. Τόνισε ότι υπάρχει εντατικός διάλογος με την Αθήνα και την Κομισιόν.

«Ένα εργαλείο είναι ο ελληνογερμανικός διάλογος για την μετανάστευση», πρόσθεσε και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024