Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση μνήμης για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση μνήμης για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

«Τιμούμε τον μεγάλο Κρητικό ηγέτη, ο οποίος διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον Πειραιά και θεωρούσε την πόλη μας δεύτερη πατρίδα του», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Η πόλη του Πειραιά και οι Κρήτες του Πειραιά τιμούμε σήμερα έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση μνήμης για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», μπροστά από τον ανδριάντα του, στην πλατεία Κοραή.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος «ήταν ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία που κατόρθωσε να κερδίσει την αναγνώριση από τους σύγχρονούς του ηγέτες, παρότι κυβερνούσε ένα μικρό και με πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα κράτος όπως ήταν τότε  η  Ελλάδα. Ήταν πρωτοπόρος και οραματιστής, με ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο στην εκπαίδευση, στο αγροτικό, στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας».

«Τιμούμε τον μεγάλο Κρητικό ηγέτη, ο οποίος διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον Πειραιά και θεωρούσε την πόλη μας δεύτερη πατρίδα του», συνέχισε ο κ. Μώραλης προσθέτοντας ότι «οι Πειραιώτες είχαν την τύχη να εκπροσωπούνται στην Βουλή για περίπου μια δεκαετία από αυτόν τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, που έμελλε να γίνει 7 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά «η αγάπη και η στήριξη που έδωσαν οι Πειραιώτες στον Ελευθέριο Βενιζέλο, δικαιολογείται και σε μεγάλο βαθμό από τον μεγάλο αριθμό Κρητών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε συμμετέχουν ενεργά και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και πολιτική ζωή της πόλης».

Ο Γιάννης Μώραλης συνεχάρη την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και τον πρόεδρό της Θεόδωρο Τσόντο, για την ημέρα τιμής και μνήμης προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένας ιστορικός σύλλογος της πόλης που τιμά τα ήθη και τις παραδόσεις της Κρήτης. Ο Δήμος Πειραιά και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα κοντά σας, αρωγοί στις δράσεις σας, όπως είστε και εσείς πάντα δίπλα μας, στηρίζοντας έμπρακτα, με αστείρευτη όρεξη για δράση και συμμετοχή, τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά», είπε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αδελφότητας  Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»  Θεόδωρος Τσόντος  αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στη στενή σχέση που ανέπτυξε με τον Πειραιά ως βουλευτής της πόλης, καθώς και στη στήριξη που παρείχε στην «Ομόνοια» με την αγορά και την παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον Γιάννη Μώραλη και από δεκάδες σωματεία και φορείς του Πειραιά. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από συγκροτήματα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024