Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμέτωπος με 335 χρόνια κάθειρξης ο πρώην δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Αντιμέτωπος με 335 χρόνια κάθειρξης ο πρώην δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ο δικηγόρος είπε ότι θα δηλώσει αθώος στο δικαστήριο όπου κλήθηκε να εμφανιστεί στις 29 Απριλίου. Μέχρι τότε, θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 300.000 δολαρίων.

Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με 36 κατηγορίες που αφορούν κατά κύριο λόγο οικονομικά αδικήματα – κατάχρηση, φορολογική και τραπεζική απάτη και δόλια χρεοκοπία– όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Λος Αντζελες Νικ Χάνα.

Και για απόπειρα εκβίασης της Nike

Ο Αβενάτι κατηγορείται και στη Νέα Υόρκη, σε άλλη υπόθεση, για απόπειρα εκβίασης της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και με ανάρτησή του στο Twitter επικαλέστηκε το δικαίωμά του «στο τεκμήριο της αθωότητας».

Ο 48χρονος δικηγόρος, που κατοικεί και ασκεί τη δικηγορία στην Καλιφόρνια, συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στη Νέα Υόρκη μετά την καταγγελία πελάτη του που ισχυρίστηκε ότι καταχράστηκε τα χρήματα που του οφείλονταν. Φέρεται επίσης ότι έκανε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις ώστε να λάβει τραπεζικά δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι κατηγορίες σε βάρος του διευρύνθηκαν για να φτάσουν συνολικά τις 36 – μεταξύ άλλων φέρεται ότι καταχράστηκε τα χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν σε πέντε πελάτες του προκειμένου να πληρώσει προσωπικά χρέη του.

Κάτοχος ιδιωτικού αεροσκάφους

Ο Αβενάτι, ιδιοκτήτης πολυτελούς αυτοκινήτου και ιδιωτικού αεροσκάφους, δεν δήλωνε τα έσοδά του και δεν κατέβαλε τους φόρους του ιδίου καθώς και δύο εταιρειών του επί πολλά χρόνια.

Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 335 ετών, όπως είπε ο Χάνα.

Ο δικηγόρος είπε ότι θα δηλώσει αθώος στο δικαστήριο όπου κλήθηκε να εμφανιστεί στις 29 Απριλίου. Μέχρι τότε, θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 300.000 δολαρίων.

«Επί 20 χρόνια εκπροσωπούσα τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ (…) Εκανα ισχυρούς εχθρούς. Εχω το δικαίωμα να μου αναγνωριστεί πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας», έγραψε στο Twitter.

Ο Μάικλ Αβενάτι έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο καθώς εκπροσωπούσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική διαμάχη της εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Κάποια στιγμή μάλιστα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, όμως τελικά υπαναχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024