Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Σωτηρία: Με χειρόγραφο σημείωμα ο διοικητής ζητεί μετακινήσεις - διώξεις

Νοσοκομείο Σωτηρία: Με χειρόγραφο σημείωμα ο διοικητής ζητεί μετακινήσεις – διώξεις

Σύμφωνα με τον νόμο, οι μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων γίνονται κατόπιν εισήγησης της διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας

Στην καταγγελία ότι ο αναπληρωτής διοικητής του Σωτηρία έδωσε στους υπεύθυνους της νοσηλευτικής υπηρεσίας χειρόγραφο σημείωμα με τις «προτάσεις» του για τις μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτών προχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Το χειρόγραφο σημείωμα του κ. Αντώνη Κουφάκη, το οποίο παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα», παραβιάζει κάθε κανόνα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας και προσβάλλοντας το διοικητικό και νοσηλευτικό έργο τους και την επαγγελματική και δημοσιοϋπαλληλική υπόληψή τους.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων γίνονται κατόπιν εισήγησης της διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Ωστόσο, το άρθρο 30 του νόμου 4369/2016 (νόμος Βερναρδάκη) ορίζει πως μέχρι να γίνουν τυπικές κρίσεις της ιεραρχίας απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση ή καθαίρεση επιτελικών στελεχών. Στο «Σωτηρία» όπως και σε άλλα νοσοκομεία οι κρίσεις δεν έχουν γίνει.

Όμως, παραβλέποντας τον νόμο, ο κ. Κουφάκης ουσιαστικά «υπαγορεύει» στη νοσηλευτική υπηρεσία να προχωρήσει στις μετακινήσεις των προϊσταμένων.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έχουν αμιγώς κομματικό χρώμα και δεν βασίζονται σε αξιολόγηση των προϊσταμένων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024