«Πάνω από 2.000 πρόσφυγες προσπάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας μετά από την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Αποκρούστηκαν ωστόσο από αστυνομικές δυνάμεις, γράφει η Kurier σε άρθρο με τίτλο “70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα”.
Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι «περισσότεροι από 70.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ επιρρίπτει στην ΕΕ ότι αδιαφορεί και δεν τους στηρίζει.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ επικρίνει και την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι δεν βοηθά εν τέλει ούτε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε εκείνους στην Τουρκία. Στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών “οι συνθήκες είναι άθλιες” με τους μετανάστες να “ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων”, σημειώνεται.
Ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ΕΕ κάνοντας λόγο για “σχέδιο διατήρησης των κακών συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς με σκοπό την αποτροπή νέου κύματος προσφύγων”.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας