Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δηλητήριο του Ευκλείδη

Το δηλητήριο του Ευκλείδη

Πόσο πιο ξεκάθαρα να πει για παράδειγμα, ότι διαφωνεί με τα προσκλητήρια σε Τζουμάκα, Κουντουρά, Ραγκούση κλπ; Για να μην έχει κανείς αμφιβολίες προτίμησε να το κάνει λιανά και να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ένα κόμμα-σούπα.

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πυκνώσει τόσο τις δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του, που δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κάποιος. Εχει λόγο που το κάνει και είναι σοβαρός.

Βλέπει την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί σε διάφορα πεδία και εν πολλοίς να πηγαίνει από στραπάτσο σε στραπάτσο. Κοιτάζει συνεπώς να σώσει ό,τι μπορεί από την δική του εικόνα και το δικό του έργο, το οποίο καλώς ή κακώς επιθυμεί να υπερασπιστεί.

Στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Τσακαλώτος παίρνει όμως όσο πιο μεγάλες και σαφείς αποστάσεις μπορεί από τον Πρωθυπουργό, τους συνεργάτες και του φίλους του.

Πόσο πιο ξεκάθαρα να πει για παράδειγμα, ότι διαφωνεί με τα προσκλητήρια σε Τζουμάκα, Κουντουρά, Ραγκούση κλπ; Για να μην έχει κανείς αμφιβολίες προτίμησε να το κάνει λιανά και να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ένα κόμμα-σούπα.

Πόσο συμπτωματικό να είναι άραγε και ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ο μόνος που προεξοφλεί δημοσίως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και εμμέσως, όταν λέει ότι δεν θα παραδώσει καμένη γη στην ΝΔ, διαφημίζοντας το δικό του έργο, όχι κάποιου άλλου…

Είναι επίσης γνωστό ότι ουδέποτε ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με το κυνήγι μαγισσών. Τουλάχιστον από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.

Βλέπει σήμερα τα όσα εκτυλίσσονται με αφορμή την υπόθεση Novartis και δεν πρέπει να είναι και πολύ ευτυχής.

Πόσο πιο ανοιχτά να πει ότι αυτά που συμβαίνουν είναι εξωφρενικά;

«Ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής είμαι και ούτε επιθυμώ να είμαι», απάντησε σε ερώτηση σχετική με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του σε σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τα πιο ωραία τα λέει όμως ο υπουργός Οικονομικών πασπαλισμένα με το γνωστό χιούμορ του. Ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη για τον Πετσίτη.

Είπε αρχικώς ότι δεν επιθυμούσε να σχολιάσει. Επειτα όμως σχολίασε. Και είπε κάτι που πυροδότησε παράξενους συνειρμούς, όταν σημείωσε ότι είχε βγάλει κάποια φωτογραφία μαζί του, αλλά εάν τον έβλεπε τώρα σε παράταξη με άλλους, όπως στην Αστυνομία, δεν θα τον αναγνώριζε…

Ξέρει ο υπουργός Οικονομικών κάτι παραπάνω και επέλεξε αυτό το παράδειγμα; Ή μήπως ενημερώνει τους συντρόφους του στην ηγεσία της κυβέρνησης ότι έρχονται δύσκολες μέρες;

Κάποιοι θα λαμβάνουν σίγουρα τα μηνύματά του, δεν μπορεί…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024