Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το υπ. Οικ. συζήτησε τη δημοσιοποίηση των φορολογικών του Τραμπ

ΗΠΑ: Το υπ. Οικ. συζήτησε τη δημοσιοποίηση των φορολογικών του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών συζήτησαν με τον Λευκό Οίκο το αίτημα των Δημοκρατικών για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Στίβεν Μνούτσιν.

Μιλώντας σε μια ακρόαση της υποεπιτροπής Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτές οι «ενημερωτικές» συνομιλίες έγιναν πριν ζητήσει ο πρόεδρος της επιτροπής προσόδων, Ρίτσαρντ Νιλ, να δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του προέδρου σε βάθος εξαετίας.

Ο Μνούτσιν διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συζήτησε με κανέναν στον Λευκό Οίκο το αίτημα αυτό, ούτε έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου. «Πιστεύω ότι ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα», είπε περιγράφοντας αυτές τις συζητήσεις.»Προφανώς, είχαμε διαβάσει στον Τύπο ότι θα έπρεπε να το περιμένουμε (σ.σ. το αίτημα). Προσωπικά, δεν έχω εμπλακεί σε αυτές τις συνομιλίες», είπε.

Αναφερόμενος στο αίτημα του Νιλ, ο Μνούτσιν τόνισε ότι το υπουργείο «θα τηρήσει τον νόμο».

Την Κυριακή, ο προσωπάρχης του Τραμπ, Μικ Μαλβέινι, είπε ότι οι φορολογικές δηλώσεις του προέδρου δεν θα δοθούν ποτέ στους Δημοκρατικούς βουλευτές.

Οι Δημοκρατικοί βασίζονται σε μια διάταξη του φορολογικού κώδικα που τέθηκε σε εφαρμογή το 1924, μετά το σκάνδαλο δωροδωκιών Τίποτ Ντομ που συντάραξε την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ουόρεν Χάρντινγκ. Υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι υποχρεωμένος να παραδώσει όποιες φορολογικές δηλώσεις του ζητηθούν στους προέδρους των Επιτροπών φορολογικών θεμάτων του Κογκρέσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024