Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες σοκ από τον νεκρό αλβανό δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων

Εικόνες σοκ από τον νεκρό αλβανό δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων

Έξι χρόνια μετά την απόδραση 11 κρατουμένων από τη φυλακή Τρικάλων ο Αντμίρ Νικάι Μουρατάι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Σοκαριστικές σκηνές από τον νεκρό δραπέτη Αντμίρ Νικάι Μουρατάι έδωσαν στη δημοσιότητα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα, έπεσε νεκρός την Τρίτη κατά τη διάρκεια κινηματογραφικής ληστείας στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Έξι χρόνια μετά την απόδραση 11 κρατουμένων από τη φυλακή Τρικάλων ο Αντμίρ Νικάι Μουρατάι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς. Είχε προηγηθεί αρπαγή μεγάλου χρηματικού ποσού από αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Δραπέτης από το Μάρτιο του 2013 ο Μουρατάι απασχόλησε αρχικά τις ελληνικές αρχές όταν μαζί με άλλα τρία άτομα δολοφόνησε εν ψυχρώ 45χρονο πρατηριούχο στο Δομοκό τον Δεκέμβριο του 2012. Ο άτυχος πρατηριούχος, που είχε δεχθεί τρεις σφαίρες, είχε πάει να αντικαταστήσει για λίγη ώρα τον πατέρα του, που δούλευε τις περισσότερες ώρες στο βενζινάδικο.

Το 2013 μαζί με έναν συνεργό του είχαν ληστέψει τράπεζα στη Λαμία με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο ληστές δεν προσπάθησαν να φύγουν από κάποια πόρτα, αλλά βγήκαν από ένα παραθυράκι του ημιορόφου, πέρασαν στον φωταγωγό και πήδηξαν σε παρακείμενη νεοανεγειρόμενη οικοδομή και κατάφεραν να παραμείνουν ασύλληπτοι παρά την κινητοποίηση, τότε, της αστυνομίας.

Το χρονικό της αιματηρής απόδρασης

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, οι 11 κακοποιοί έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς, την ίδια ώρα, έξω από τις φυλακές συνεργοί τους άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Το σχέδιο της συμμορίας των Αλβανών της οποία αρχηγός φέρεται να ήταν ο «σκληρός» δολοφόνος Μάριο Κόλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αιματηρή συμπλοκή που κολούθησε στο Σούλι, χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ως μία «στρατιωτικού τύπου επιχείρηση».

Οκτώ ημέρες μετά, οι 8 από τους δραπέτες που παρέμεναν ασύλληπτοι λήστεψαν ταβέρνα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών- Θήβας και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς τραυμάτισαν θανάσιμα μια 25χρονη κοπέλα, την Κατερίνα, η οποία είχε την ατυχία την ώρα των πυροβολισμών να περνά με το αυτοκίνητό της από τα Ισθμια.

Η συμμορία του Μάριον Κόλα, κατευθύνθηκε προς τη Στερεά Ελλάδα και μετά από μια «συνάντηση» με πυροσβέστες σε περιοχή της Φθιώτιδας- χωρίς ευτυχώς να τους κάνουν κακό- ήρθε η τραγική δολοφονία ενός αστυνομικού στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας δύο παιδιών με την γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό της συμμορίας των κακοποιών, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα η οποία αποτελούνταν από τρία άτομα, έπεσε σε ενέδρα από την συμμορία του Κόλα και παραδόθηκε, με τους κακοποιούς να παίρνουν όλο τον εξοπλισμό τους, καθώς και το αυτοκίνητο τους. Τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο, οι κακοποιοί είδαν και την δεύτερη ομάδα των δύο αστυνομικών στην οποία ήταν ο Ανδριτσόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί που είχαν παραδοθεί φώναξαν στους συναδέλφους τους ότι πρόκειται για ενέδρα όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Κόλα όπως αναφέρεται άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα στον μηρό.

Στη συνέχεια οι δραπέτες πέρασαν από Αιτωλοακαρνανία με το θρίλερ να συνεχίζεται στο ορεινό Θέρμο . Σε δύσβατη περιοχή κοντά στην Κόνισκα σημειώθηκε μάχη μεταξύ ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της Αυτονομίας, του στρατού με τους δραπέτες. Από την ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εκ των δραπετών που εμπλέκονταν στη δολοφονία του Γ.Ανδριτσόπουλου.

Τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε ο Αλβανός ληστής ουδέποτε αποκάλυψε που βρίσκονταν. Μετά τη σύλληψή του, κατέληξε στις φυλακές των Τρικάλων για να εκτίσει ποινές κάθειρξης για συμμετοχή σε πολλές ληστείες.

Τον Ιούλιο του 2013 μαζί με άλλους 10 κρατούμενους και με «αρχηγό» τον Μάριο Κόλα, είχαν καταφέρει να αποδράσουν. Ο Μουρατάι κι άλλος ένας από τους δραπέτες χωρίστηκαν από τους υπόλοιπους, για να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, που κράτησε πάνω από έναν μήνα, και βάφτηκε με το αίμα δυο αθώων.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024