Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστέλλεται η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική

Αναστέλλεται η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αττική

Αντίθετοι όμως στη μεταφορά ήταν τοπικοί παράγοντες του Βόλου ανάμεσά τους και βουλευτές που ζητούσαν από το Υπουργείο Άμυνας να μην προχωρήσει στη μεταφορά των πεζοναυτών

Οι διαδικασίες για τη μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ από την περιοχή του Βόλου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί στην Αττική, στον Αυλώνα και τον Σκαραμαγκά στις αρχες του καλοκαιριού.

Όπως είχαν γράψει τα «ΝΕΑ», το μεγάλο κέρδος από την μεταφορά – σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές – είναι πως οι πεζοναύτες θα βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα πλοία, δηλαδή στα αρματαγωγά και στα σκάφη ταχείας μεταφοράς (Zubr) που είναι στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και στα οποία θα πρέπει να επιβιβαστούν για να φτάσουν σ’ ένα νησί. «Ουσιαστικά θα κερδίσουν μισή μέρα. Θα φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου για να φέρουν εις πέρας μία επιχείρηση ανακατάληψης βραχονησίδας ή τμήματος νησιού, που είναι η βασική αποστολή τους,  πολύ νωρίτερα». Εδώ και περίπου έναν μήνα δε είχαν ξεκινήσει και εργασίες στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΘ Αυλώνα για τη μεταφορά της 32.

Αντίθετοι όμως στη μεταφορά ήταν τοπικοί παράγοντες του Βόλου ανάμεσά τους και βουλευτές που ζητούσαν από το Υπουργείο Άμυνας να μην προχωρήσει στη μεταφορά των πεζοναυτών.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024