Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα τέταρτη κατά σειρά γενιά του Leon εξακολουθεί τις δοκιμές εξέλιξης, αν και αυτή την φορά ο φωτογραφικός φακός το συνέλαβε σε μια λιγότερο καμουφλαρισμένη εκδοχή της η οποία αφήνει σε κοινή θέα ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της δίνοντας μιας πιο σαφή εικόνα της αισθητικής του κατεύθυνσης.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει τα νέα του φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω με τα τελευταία να ακολουθούν το ίδιo σχεδιαστικό μοτίβο με το Tarraco, διατρέχοντας όλο το μήκος της πίσω όψης του Leon.

Mπροστά, ξεχωρίζει η χαρακτηριστική γρίλια με τις γυαλιστερές λεπτομέρειες χρωμίου και η οποία αποτελεί ίδιο των εξοπλιστικών εκδόσεων Xcellence, αν και με δεδομένο ότι πρόκειται για δοκιμαστικό πρωτότυπο, κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για αυτά που κρύβονται πίσω από το καμουφλάζ.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών που ακολουθούν το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο, είναι σαφές ότι με βάση τις αναλογίες του και την κατεύθυνση του design θα εξακολουθήσει να αξιώνει τον άτυπο τίτλο του δυναμικότερου αισθητικά μοντέλου σε με τις υπόλοιπες μικρομεσαίες προτάσεις του ομίλου VW που έχουν ως αφετηρία την πλατφόρμα MQB.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν λήψεις από το εσωτερικό του, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ριζική αναμόρφωσή του καθώς η Seat, έχει υποσχεθεί να ενισχύσει σημαντικά τον τεχνολογικό του εξοπλισμό με κυρίαρχο ένα νέο infotainment το οποίο εκτός από μια ευμεγέθη οθόνη για τον χειρισμό του η οποία θα περιορίσει στο ελάχιστο τους φυσικούς διακόπτες, θα προσφέρει τη δυνατότητα «over-the-air» αναβαθμίσεων για την πλειονότητα των λειτουργιών του.

Ενδεικτικό της μεταμόρφωσης που αναμένεται να υποστεί το εσωτερικό του Leon είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και οι λειτουργίες που αφορούν το σύστημα κλιματισμού θα είναι διαχειρίσιμες μέσω επιφανειών αφής που θα φιλοξενούνται στην κεντρική κονσόλα.
|
Εκτός από την hatchback έκδοση, η Seat έχει ήδη ανακοινώσει ότι η νέα γενιά του Leon θα περιλαμβάνει και μια πρακτικότερη station wagon έκδοση, ενώ, η νέα ενσάρκωση του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου, θα αφήσει πίσω της για πάντα τις τρίθυρες εκδόσεις αμαξώματος.

Επίσης όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση η άφιξη της οποίας τοποθετείται στο 2020. Παράλληλα, στην γκάμα θα κάνουν την εμφάνισή τους και εκδόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας οι οποίες θα επωφελούνται από επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt με σαφή οφέλη σε επίπεδο αποδοτικότητας.

Πέρα από τις εξελίξεις που αφορούν το νέο Leon, αξίζει να σημειωθεί ότι η Seat σχεδιάζει να προσθέσει στην γκάμα της και ένα ακόμα SUV μοντέλο το οποίο θα έχει την ίδια τεχνολογική αφετηρία με τη νέα γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου και τοποθετείται στο 2021.