Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon 2020: Με νέα δυναμική

Seat Leon 2020: Με νέα δυναμική

Το νέο Leon εντοπίστηκε στην απαιτητική πίστα του Nurburgring προσφέροντας λίγα ακόμα κομμάτια από το παζλ που θα συνθέσει την νέα γενιά του η οποία, βάσει των λήψεων του φωτογραφικού φακού, προδιαγράφεται ιδιαιτέρως δυναμική.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα τέταρτη κατά σειρά γενιά του Leon εξακολουθεί τις δοκιμές εξέλιξης, αν και αυτή την φορά ο φωτογραφικός φακός το συνέλαβε σε μια λιγότερο καμουφλαρισμένη εκδοχή της η οποία αφήνει σε κοινή θέα ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της δίνοντας μιας πιο σαφή εικόνα της αισθητικής του κατεύθυνσης.

Μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει τα νέα του φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω με τα τελευταία να ακολουθούν το ίδιo σχεδιαστικό μοτίβο με το Tarraco, διατρέχοντας όλο το μήκος της πίσω όψης του Leon.

Mπροστά, ξεχωρίζει η χαρακτηριστική γρίλια με τις γυαλιστερές λεπτομέρειες χρωμίου και η οποία αποτελεί ίδιο των εξοπλιστικών εκδόσεων Xcellence, αν και με δεδομένο ότι πρόκειται για δοκιμαστικό πρωτότυπο, κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για αυτά που κρύβονται πίσω από το καμουφλάζ.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών που ακολουθούν το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο, είναι σαφές ότι με βάση τις αναλογίες του και την κατεύθυνση του design θα εξακολουθήσει να αξιώνει τον άτυπο τίτλο του δυναμικότερου αισθητικά μοντέλου σε με τις υπόλοιπες μικρομεσαίες προτάσεις του ομίλου VW που έχουν ως αφετηρία την πλατφόρμα MQB.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν λήψεις από το εσωτερικό του, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ριζική αναμόρφωσή του καθώς η Seat, έχει υποσχεθεί να ενισχύσει σημαντικά τον τεχνολογικό του εξοπλισμό με κυρίαρχο ένα νέο infotainment το οποίο εκτός από μια ευμεγέθη οθόνη για τον χειρισμό του η οποία θα περιορίσει στο ελάχιστο τους φυσικούς διακόπτες, θα προσφέρει τη δυνατότητα «over-the-air» αναβαθμίσεων για την πλειονότητα των λειτουργιών του.

Ενδεικτικό της μεταμόρφωσης που αναμένεται να υποστεί το εσωτερικό του Leon είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και οι λειτουργίες που αφορούν το σύστημα κλιματισμού θα είναι διαχειρίσιμες μέσω επιφανειών αφής που θα φιλοξενούνται στην κεντρική κονσόλα.
|
Εκτός από την hatchback έκδοση, η Seat έχει ήδη ανακοινώσει ότι η νέα γενιά του Leon θα περιλαμβάνει και μια πρακτικότερη station wagon έκδοση, ενώ, η νέα ενσάρκωση του ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου, θα αφήσει πίσω της για πάντα τις τρίθυρες εκδόσεις αμαξώματος.

Επίσης όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο θα διατίθεται και σε plug-in υβριδική έκδοση η άφιξη της οποίας τοποθετείται στο 2020. Παράλληλα, στην γκάμα θα κάνουν την εμφάνισή τους και εκδόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας οι οποίες θα επωφελούνται από επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt με σαφή οφέλη σε επίπεδο αποδοτικότητας.

Πέρα από τις εξελίξεις που αφορούν το νέο Leon, αξίζει να σημειωθεί ότι η Seat σχεδιάζει να προσθέσει στην γκάμα της και ένα ακόμα SUV μοντέλο το οποίο θα έχει την ίδια τεχνολογική αφετηρία με τη νέα γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου και τοποθετείται στο 2021.

Sports in

4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν λένε σωστά πράγματα ή σε γενικές γραμμές φέρονται «οκέι» μας είναι απολύτως αντιπαθείς; Ο «σκιώδης εαυτός» μας φταίει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024