Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Στα χέρια των πιστωτών της η Debenhams

Βρετανία: Στα χέρια των πιστωτών της η Debenhams

Η Debenhams, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στη χώρα, αντιμετώπισε σημαντική επιβράδυνση στις πωλήσεις, υψηλά ενοίκια και διογκούμενο χρέος.

Στον έλεγχο των πιστωτών της πέρασε η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Debenhams, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπαγωγής της σε καθεστώς διαχείρισης, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC και το πρακτορείο Reuters.

Η Debenhams, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων στη χώρα, αντιμετώπισε σημαντική επιβράδυνση στις πωλήσεις, υψηλά ενοίκια και διογκούμενο χρέος και βρέθηκε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την Sports Direct του Μάικ Άσλεϊ, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο.

Η Debenhams, έχει 166 καταστήματα της οποίας -σε πρώτη φάση- θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ωστόσο, περίπου 50 ήδη προορίζονταν για λουκέτο. Ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, οι διαχειριστές –ο διορισμός των οποίων σηματοδοτεί μια ακόμα κατάρρευση επιχείρησης στο βρετανικό κλάδο του λιανεμπορίου- δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε πώληση περίπου 50 καταστημάτων με χαμηλές επιδόσεις. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με το Reuters, μπορεί να κοστίσει 4.000 θέσεις εργασίας.

Στους πιστωτές της επιχείρησης περιλαμβάνονται βρετανικές τράπεζες, όπως η Barclays και η Bank of Ireland, καθώς και αμερικανικά ταμεία hedge funds. Οι δανειστές της Debenhams αναλαμβάνουν τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της και εξετάζουν την πώλησή της, με τους μετόχους να χάνουν τις επενδύσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι το 30% που κατείχε ο Άσλεϊ στην εταιρείας και το οποίο κόστισε περίπου 150 εκατομμύρια λίρες, εξανεμίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024