Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mustang Bullit: Δούρειος ίππος

Ford Mustang Bullit: Δούρειος ίππος

H θέα της πρόσφατης Mustang Bullitt σε ρόλο δοκιμαστικού πρωτοτύπου, δείχνει να έχει διττή σημασία για την Ford που εκτός από την ανανέωση, προετοιμάζεται να εντάξει στο λεξιλόγιο του muscle car την υβριδική τεχνολογία.

Φωτογραφίες: Automedia

Ένα από τα πλέον εμβληματικά muscle cars, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, σε δοκιμές εξέλιξης και με δεδομένο ότι καταφανώς πρόκειται για την έκδοση Bullitt η οποία όμως παρουσιάστηκε μόλις το 2018, στην ουσία το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί κάτι το πολύ διαφορετικό από αυτό που αφήνουν να εννοηθεί τα χαρακτηριστικά σημάδια που την ταυτοποιούν ως την επετειακή κινηματογραφικής έμπνευσης, έκδοση του μοντέλου.

Το πρώτο σενάριο σχετικά με την ταυτότητα του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτοτύπου, είναι ότι πρόκειται για μια πρώιμη εκδοχή της υβριδικής Mustang την οποία έχει υποσχεθεί η Ford, και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνδυάζει ηλεκτρικό μοτέρ με V8 κινητήρα, χωρίς φυσικά να απεμπολεί κάτι από τις υποσχόμενες επιδόσεις της.

Αντιθέτως, η παρουσία του ηλεκτρικού μοτέρ, αναμένεται να έχει «ευεργετική» επίδραση στις εκπομπές ρύπων με φόντο τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές στην καθ΄ημάς πλευρά του Ατλαντικού. Εξάλλου, με δεδομένη τη σχεδίαση των δεικτών αλλαγής πορείας, το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο ανήκει ξεκάθαρα στο ευρωπαϊκό είδος.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αμφίβολο το κατά πόσο η υβριδική έκδοση θα επεκταθεί και στην επετειακή έκδοση Bullitt ή σε ανάλογου ύφους ειδικές εκδόσεις κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι εκτός από τις υβριδικές προοπτικές του, το αμερικανικό muscle car προετοιμάζει και μια ανανέωση καθώς, η προσφάτως ανανεωμένη του εκδοχή δεν έτυχε καλής υποδοχής όπως αφήνουν να εννοηθεί οι πωλήσεις της (75.842 μονάδες), οι οποίες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από το 2011.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα, σε σχέση με την Mustang στο νέο τοπίο ηλεκτρικής και όχι μόνο αναμόρφωσης της Ford.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024