Βρετανία: Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν
Η μητέρα του παιδιού έχει καταφύγει σε νομικά μέτρα ενάντια στο δημοτικό σχολείο για διακρίσεις.
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η μητέρα ενός αυτιστικού μαθητή από το Λονδίνο, όταν διαπίστωσε ότι ο γιος της υποχρεώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου όπου αυτός φοιτά να φοράει ένα φωσφορίζον γιλέκο, ώστε οι καθηγητές κι οι συμμαθητές του να μπορούν να τον… ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, o επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.

H μητέρα του αγοριού, Τζοάν Λόγκαν, κατηγορεί το σχολείο για διακρίσεις και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό. Ωστόσο, υπεύθυνοι του σχολείου υποστηρίζουν ότι η Λόγκαν ήταν ενήμερη για το γεγονός ότι ο γιος της φορούσε γιλέκο κατά τα διαλείμματα. «Το γιλέκο υπάρχει για περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης. Η μητέρα είχε ενημερωθεί για αυτό από τους δασκάλους, καθώς ο γιος της είχε προκαλέσει προβλήματα με άλλα παιδιά» δήλωσε ένας δάσκαλος από το δημοτικό Cherry Lane.

H Λόγκαν, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά με αυτισμό, αναμένεται να συναντήσει τον διευθυντή του σχολείου την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει ήδη πάρει νομικά μέτρα εναντίον της διεύθυνσης. Αν και δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για αυτήν την υπόθεση, θέλει να κερδίσει για να δώσει ένα μήνυμα στους γονείς παιδιών με αυτισμό. «Το μόνο που θέλω είναι να μην υποστεί κανένα άλλο παιδί με αυτισμό αυτό που έπαθε ο γιος μου» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442