Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποδηλασία: Τα σημαντικά οφέλη της στη ζωή μας

Ποδηλασία: Τα σημαντικά οφέλη της στη ζωή μας

Τα πέντε οφέλη του να κάνετε ποδήλατο σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως διάρκειας και έντασης

Η καθημερινή ποδηλασία δεν είναι απλώς εφικτή και ευχάριστη, αλλά έχει και σημαντικά οφέλη για τη ζωή σας. Ακολουθούν τα πέντε οφέλη του να κάνετε ποδήλατο σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως διάρκειας και έντασης.

1. Απολαμβάνετε τις μετακινήσεις σας

Αν θέλετε να κάνετε ποδήλατο καθημερινά, αλλά είστε πολυάσχολη, η λύση είναι να το εντάξετε στις μετακινήσεις σας. Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ σας και αποφύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία είναι πραγματικά ανυπόφορα. Μετακινηθείτε με το ποδήλατό σας και παράλληλα, γυμναστείτε! Σε αντίθεση με την προπόνηση στο γυμναστήριο, για την οποία πρέπει να «ξεκλέψετε» χρόνο, το ποδήλατο θα ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητά σας.

2. Οξύνετε τη σκέψη σας

Μόλις αποκτήσετε τη συνήθεια να μετακινείστε με το ποδήλατο, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένη για ό,τι ακολουθεί στο πρόγραμμά σας. Η καθημερινή άσκηση έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την κόπωση. Ακόμη και μια άσκηση 30 λεπτών μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά, τη μνήμη και τη δημιουργική σκέψη.

3. Κάνετε καλύτερο σεξ

Έχει διαπιστωθεί ότι μόλις 20 λεπτά έντονης άσκησης κάνουν μια γυναίκα πιο σεξουαλικά ενεργή. Παράλληλα, η άσκηση σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με το σώμα σας και κατ΄επέκταση με τη σεξουαλικότητά σας.

4. Βοηθάει στη διατήρηση του βάρους σας

Ένας από τους λόγους που η καθημερινή άσκηση είναι τόσο ευεργετική είναι το ότι επιτρέπει στους μυς σας να λειτουργούν σαν «εξουδετερωτές» του φαγητού που καταναλώνετε. Όταν χρησιμοποιείτε τους μυς σας, αυτοί λειτουργούν ως διασπαστές των υδατανθράκων και των λιπών. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσο και ό,τι θέλετε!

5. Ζείτε περισσότερο

Οι καθημερινές βόλτες με το ποδήλατο κάνουν περισσότερα από το να σας προσφέρουν απλώς ευφορία. Μια μεγάλη μελέτη στη Νορβηγία που εξέτασε μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών 70 και 80 ετών, διαπίστωσε ότι μόλις 30 λεπτά άσκησης ημερησίως είχαν ως αποτέλεσμα οι άντρες να ζουν έως και πέντε χρόνια περισσότερο, σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν είχαν καμία σωματική δραστηριότητα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024