Το κύμα κακοκαιρίας που τις προηγούμενες ώρες έπληττε την Κρήτη, έφτασε στα Δωδεκάνησα.

Από τα βίντεο φαίνονται οι πλημμυρισμένοι δρόμοι οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και έχουν γίνει ένα μαζί με την θάλασσα.

Τα ορμητικά νερά παρασέρνουν ότι βρίσκονται στη ροή τους, ενώ σοκαριστικό είναι το βίντεο με έναν αγρότη που χρησιμοποιεί το τρακτέρ του για να περάσει στην… απέναντι όχθη.

Στο παρακάτω βίντεο μάλιστα, φαίνεται οδηγός ο οποίος έχει «κολλήσει» από την κακοκαιρία καθώς ο δρόμος μπροστά του έχει διαλυθεί και αδυνατεί να περάσει.

Από τα βίντεο φαίνονται τα νερά που ξεχειλίζουν από τους λόφους, μέσα από τα σπίτια και απλώνονται μέχρι την παραλία.

Τον προηγούμενο μήνα  ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Κάρπαθο και την Κάσο ύστερα από σχετικό αίτημα του Επάρχου Γιάννη Μηνατσή και των Δήμων Καρπάθου και Κάσου, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα δύο νησιά από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Μαρτίου.

Στο νησί της Καρπάθου λόγω των καταρρακτωδών βροχών υπερχείλισαν οι χείμαρροι στη θέση Βρόντη και διακόπηκε η κυκλοφορία αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή Αρχοντοπήγαδο κόπηκε ο δρόμος στη μέση.

Γράψτε το σχόλιο σας