Ρόδος: Επί έξι χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του
Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 57χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν ότι ελάμβανε για έξι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει.
Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 57χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν ότι ελάμβανε για έξι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η μητέρα του 57χρονου ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου και απεβίωσε τον Απρίλιο του 2006.
Ωστόσο ο 57χρονος κατηγορείται ότι παρέλειψε να ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα τα χρήματα της σύνταξης να συνεχίσουν να κατατίθενται στο λογαριασμό της μητέρας του έως και το τέλος Ιουλίου 2012, κερδίζοντας έτσι το ποσό των περίπου 70.000 ευρώ, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.
Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ επάγγελμα και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χριστοφορίδη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα