Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πουλήσουν F-35 στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι εταίροι των ΗΠΑ ενισχύουν τις άμυνές τους απέναντι στην ενίσχυση της Ρωσίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου

Το ενδεχόμενο επέκτασης των πωλήσεων των μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin σε πέντε ακόμα χώρες εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των κρατών είναι και η Ελλάδα, όπως και οι Ρουμανία και Πολωνία, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι των ΗΠΑ ενισχύουν τις άμυνές τους απέναντι στην ενίσχυση της Ρωσίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου.

Σε γραπτή του κατάθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο αντιναύαρχος Ματίας Γουίντερ, επικεφαλής του γραφείου των F-35 του Πενταγώνου, σημειώνει ότι «οι μελλοντικοί πιθανοί πελάτες Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Πολωνία».

Οι στρατιωτικές πωλήσεις, όπως αυτές των F-35 προκύπτουν μετά από «deal» των κυβερνήσεων και στις οποίες το Πεντάγωνο ενεργεί ως ενδιάμεσος φορέας μεταξύ του εργολάβου της άμυνας και της ξένης κυβέρνησης.

Άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ που εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς αεροσκαφών F-35 είναι η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γουίντερ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε επίσημο αίτημα για πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη.

Πέρυσι, το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι επέλεξε τα F-35 αντί των Eurofighter Typhoon για να αντικαταστήσει τα παλιά F-16, σε μία συμφωνία ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Γερμανία έχει απορρίψει το F-35 από έναν διαγωνισμό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024