Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed ζητά και πάλι ο πρόεδρος Τραμπ

ΗΠΑ: Τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed ζητά και πάλι ο πρόεδρος Τραμπ

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ελάχιστος».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιμένει και ζητά από την ομοσπονδιακή τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων, κατηγορώντας την ότι επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ελάχιστος».

Ο Τραμπ δεν είναι ο μοναδικός που επικρίνει τη Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Δεκέμβριο, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έδινε ήδη ενδείξεις επιβράδυνσης. Έκτοτε, έχει ρίξει τους τόνους και ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ, επαναλαμβάνει ότι πρέπει να επιδείξει υπομονή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο ζητά ξεκάθαρα την εφαρμογή ενός προγράμματος τόνωσης της οικονομίας, όπως εκείνο που είχε εφαρμοστεί μετά την κρίση του 2008, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

«Τότε θα δείτε μια πραγματική εκτόξευση, όμως παρόλα αυτά (η οικονομία) πάει καλά», τόνισε σήμερα.

Για την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της Fed για φέτος, αναμένεται ανάπτυξη πάνω από 2%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024