Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Μακρή: Οι «ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές και το «παζλ» που συνθέτουν οι αρχές

Δολοφονία Μακρή: Οι «ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές και το «παζλ» που συνθέτουν οι αρχές

Τα κομμάτια του «παζλ» αναφορικά με τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, προσπαθούν να συνθέσουν οι αρχές μετά την σύλληψη του υπόπτου για την εκτέλεσή του

Τα κομμάτια του «παζλ» αναφορικά με τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, προσπαθούν να συνθέσουν οι αρχές μετά την σύλληψη του υπόπτου για την εκτέλεσή του.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας άνδρας 31 ετών από την Βουλγαρία, ο οποίος φέρεται να είναι ο εκτελεστής της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας εντοπίστηκε την Τρίτη, 2 Απριλίου, στην περιοχή της Γλυφάδας και μάλιστα η σύλληψή του ήταν επεισοδιακή αφού επιχείρησε να διαφύγει εμβολίζοντας με το όχημα στο οποίο επέβαινε τα συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για επαγγελματία ψυχρό εκτελεστή που δεν συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές και κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει τους ηθικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που πλήρωσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άμεσος συνεργός στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ήταν ο 35χρονος αδερφός του δράστη ο οποίος και αναζητείται από τις αρχές.

«Ενοικιαζόμενοι εκτελεστές από το εξωτερικό»

Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιθανολογούν το σενάριο των «ενοικιαζόμενων εκτελεστών» του εξωτερικού πίσω από τα δύο αδέρφια-εκτελεστές από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα δύο αδέλφια φέρεται να είχαν έρθει στην Ελλάδα δεκαπέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία ενώ έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών και παρακολούθησης του στόχου τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ταυτοποιείται 100%» η παρουσία τους στο χώρο της δολοφονίας το μοιραίο βράδυ.

Οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα. Μετά τη δολοφονία τα δύο αδέλφια έφυγαν με ΚΤΕΛ για τη Βουλγαρία ενώ η επιστροφή του 31χρονου δεν αποκλείεται να συνδέεται με την εκτέλεση ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου.

Επεισοδιακή σύλληψη

Οι αρχές, δεν σταμάτησαν στιγμή να αναζητούν τον δολοφόνο του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, ενώ έφτασαν στα ίχνη του μετά από έρευνες μηνών και τον εντόπισαν όχι μακριά από το σημείο που εκτέλεσε τον Γιάννη Μακρή.

Οι αστυνομικοί, μετά από ώρες παρακολουθήσεων εισέβαλλαν το βράδυ της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τις αρχές, αφού ο Βούλγαρος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει με ένα αυτοκίνητο αλλά έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα της ασφάλειας και τελικά συνελήφθη.

Ο Βούλγαρος ανακρίνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης.

Ο κατά τους αστυνομικούς ιδιαίτερα σκληρός βούλγαρος εκτελεστής – επαγγελματίας του είδους–  φέρεται να σκότωσε τον Γιάννη Μακρή στις 31/10/2018 μπροστά στο σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας εκτελέστηκε την ώρα που τα παιδιά του ήταν μέσα στο σπίτι και η σύζυγός του, το γνωστό μοντέλο και πρωταγωνίστρια ριάλιτι, Βικτώρια Καρύδα ήταν σε επίδειξη μόδας και έμαθε το τραγικό περιστατικό.

Ωστόσο, ο ύποπτος από την ώρα που συνελήφθη δεν έχει πει ούτε μία λέξη. Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην κυριολεξία δεν έχει ανοίξει καν το στόμα του να πει το οτιδήποτε – ούτε καν το όνομά του. Ό,τι έχει πει, το έχει πει μόνο μέσω της δικηγόρου του. Εξ ου και οι αστυνομικοί του κόλλησαν το παρατσούκλι «μουγγός».

Βικτώρια Καρύδα: «Εύχομαι το χειρότερο»

Από την πλευρά της η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα, δηλώσε ανακουφισμένη από τις εξελίξεις και με αγωνία για τα παιδιά της.

Το μοντέλο, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι, αφού ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του εκτελεστή, στη συνέχεια ευχήθηκε τα χειρότερα στον συλληφθέντα, ενώ ανέφερε πως εκείνη και τα παιδιά της δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

«Χαίρομαι που τον έπιασαν. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της. Εύχομαι τα χειρότερα γι’ αυτόν τον άνθρωπο» σημείωσε η Βικτώρια Καρύδα λέγοντας πως δεν ξέρει τίποτα για τον συλληφθέντα και πως η αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα, στις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας εκείνο το βράδυ, λίγο πριν τις 9, έφευγε από την πολυτελή μεζονέτα του με προορισμό το νέο του κατάστημα με υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα βρισκόταν σε μια επίδειξη μόδας.

Ο Γιάννης Μακρής βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο Smart του το οποίο είχε παρκαρισμένο μερικά μέτρα από την πόρτα του.

Ο εκτελεστής τον πλησιάζει στο παράθυρο και τον πυροβολεί. Ο Γιάννης Μακρής αιφνιδιάζεται ωστόσο βγαίνει από το αυτοκίνητό του, διανύει κάποια μέτρα, αλλά ο δολόφονος του ρίχνει τη χαριστική βολή και στη συνέχεια εξαφανίζεται…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024