Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μετά και τις πληροφορίες για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο.

Ενδεικτική η αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, που σήμερα, Πέμπτη, υποχώρησε σε νέο χαμηλό μηνός, με τον όγκο των συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα για μια ακόμη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου (λήξης τον Μάρτιο του 2029) υποχώρησε στο 3,60% από 3,64% της προηγούμενης συνεδρίασης, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιορίζεται στις 361 μονάδες βάσης.

Στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, η απόδοση του ομολόγου λήξης το 2022 παρέμεινε σταθερά κάτω από το όριο του 2%, στο 1,83%, ενώ η απόδοση του πενταετούς (λήξης το 2024) αποκλιμακώθηκε στο 2,43%. Τέλος, η απόδοση του επταετούς ομολόγου (λήξης το 2025) υποχώρησε στο 2,80%.

Στην ΗΔΑΤ, ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ, oι οποίες αφορούσαν κυρίως εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, ύψους 18 εκατ. ευρώ, προσέλκυσε το 10ετές ομόλογο.

Ο υψηλός όγκος συναλλαγών είναι ενδεικτικός ότι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο ραντάρ των επενδυτών, που βρίσκονται σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, καθώς σημαντικό ποσοστό, πάνω από 40%, των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης έχουν αρνητικό επιτόκιο.

Γράψτε το σχόλιο σας