Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραμεσίνη (ΟΑΕΔ) : Στην τελική ευθεία πρόσληψης 335 εργασιακοί σύμβουλοι

Καραμεσίνη (ΟΑΕΔ) : Στην τελική ευθεία πρόσληψης 335 εργασιακοί σύμβουλοι

Για την πρόσληψη 335 εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ, που θα υποστηρίξουν τις κεντρικές στρατηγικές του Οργανισμού για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της προσέγγισης ανέργων και επιχειρήσεων μίλησε η διοικήτρια Μαρία Καραμεσίνη, σε ημερίδα για την ολοκλήρωση του προγράμματος "Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ"

«Τριακόσιοι τριάντα πέντε (335) νέοι εργασιακοί σύμβουλοι βρίσκονται στην τελική διαδικασία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, μέσω ΑΣΕΠ» τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την ολοκλήρωση του προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ».

Η κ. Καραμεσίνη, διευκρίνισε ότι οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες, οι οποίοι έχουν επιμορφωθεί, θα υποστηρίξουν τις κεντρικές στρατηγικές του Οργανισμού για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της προσέγγισης ανέργων και επιχειρήσεων, ώστε να καλύπτονται θέσεις εργασίας που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια μονάδα μεγάλων εργοδοτών στον ΟΑΕΔ, η οποία δέχεται μαζικά αιτήματα για την πλήρωση θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί και στη συνέχεια η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών, ώστε να προσεγγίζονται άνεργοι και επιχειρήσεις με σκοπό τη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

«Εγκαινιάσαμε τη συνεργασία με τοπικούς φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων που υλοποιούμε σήμερα στην Ελευσίνα και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς και τα εργατικά κέντρα σε άλλες περιοχές της χώρας» πρόσθεσε.

«Η δική μου διάγνωση ήταν ότι ο Οργανισμός χρειάζεται επειγόντως προσλήψεις προσωπικού. Δηλαδή ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει χωρίς προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού και κατάλληλου προσωπικού να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο. Και γι’ αυτό το λόγο έδωσα έμφαση στις προσλήψεις εργασιακών συμβούλων. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ με τον ίδιο αριθμό εργασιακών συμβούλων να ανταποκριθούμε στο νέο ρόλο ρόλο του Οργανισμού.»

» Στο πλαίσιο του προγράμματος είχε προβλεφθεί το να δοθούν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Η δική μου επιλογή ήταν να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορέσει να παρασχεθεί αυτή η υπηρεσία προς ανέργους και επιχειρήσεις από το ίδιο μας το εργατικό δυναμικό και το προσωπικό μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κούμπωσε και το νέο μοντέλο διοίκησης που είναι το μοντέλο ολικής ποιότητας και συμμετοχής των εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Πέντε οι άξονες αλλαγών στον ΟΑΕΔ

Παρουσιάζοντας τους πέντε άξονες αλλαγών που έγιναν την τελευταία τετραετία στον ΟΑΕΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αναπτύχθηκαν, του τηλεφωνικού κέντρου 11320 και της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Σημείωσε, ότι πέραν της αύξησης του αριθμού των εργασιακών συμβούλων, ο Οργανισμός επεκτείνει και αναβαθμίζει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες, βελτίωσε τη μεθοδολογία ανάλυσης του προφίλ του ανέργου, κατηγοριοποίησε τις επιχειρήσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και εκπαίδευσε τους συμβούλους στην εξατομικευμένη προσέγγιση επιχειρήσεων.

Ο τρίτος άξονας αλλαγών, όπως είπε, αφορά την εκπόνηση και δοκιμή ενός νέου μοντέλου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, με στόχο τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης με άξονα τον άνεργο και τις ανάγκες του.

Ο τέταρτος άξονας αφορά την κατάρτιση και επιμόρφωση του προσωπικού και ο πέμπτος την υιοθέτηση ενός μοντέλου ολικής ποιότητας.

«Σήμερα ο ΟΑΕΔ αλλάζει σελίδα, προσπαθεί να μεταμορφωθεί από γραφειοκρατικός οργανισμός και επιδοματικής πολιτικής σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνική υπηρεσία απασχόλησης» πρόσθεσε.

Κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισήμανε ότι στα τέλη του 2014 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 27% ενώ πλέον βρίσκεται στο 18%.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου, η θέσπιση κανόνων στα ωράρια και τις υπερωρίες, στις εργολαβίες και στην πληρωμή των μισθών, η μείωση της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε, η μείωση της αδήλωτης εργασίας από το 19,2% σε 8,9%, η αύξηση των δηλωμένων ωρών υπερεργασίας κατά 174%, οι 380.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και η επέκταση 11 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν 200.000 εργαζομένους.

«Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο ΟΑΕΔ» πρόσθεσε η κ. Χατζηγεωργίου και τόνισε ότι ένας νέος ΟΑΕΔ έρχεται στο προσκήνιο, με λύσεις για εργαζόμενους και εργοδότες, με βασικό παρονομαστή την εύρεση και διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Σημείωσε, τέλος, ότι μέσω του αναβαθμισμένου portal του οργανισμού, οι πολίτες υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα, ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις και τις παροχές, ανανεώνουν την κάρτα εργασίας και αναζητούν θέσεις εργασίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024