Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Έρευνα για βιντεοσκοπημένη επίθεση σε διαφυλική γυναίκα

Γαλλία: Έρευνα για βιντεοσκοπημένη επίθεση σε διαφυλική γυναίκα

«Μου επιτέθηκαν για να με εξευτελίσουν», δήλωσε η νεαρή γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των γαλλικών αρχών με αφορμή τη βιντεοσκόπηση επίθεσης σε βάρος διαφυλικής γυναίκας στο περιθώριο συγκέντρωσης συμπαράστασης στον λαό της Αλγερίας την Κυριακή στο Παρίσι. Το περιστατικό προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων από πολιτικούς και οργανώσεις.

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πλήθος ανθρώπων να επιτίθεται εναντίον της διαφυλικής γυναίκας, προτού την απομακρύνουν μέλη της ασφάλειας της εταιρείας δημοσίων μεταφορών RATP.

Στα πλάνα, «διακρίνεται το πλήθος να καταφέρεται εναντίον της κι εκείνη να προσπαθεί να αμυνθεί, όμως δέχεται χτυπήματα και προσβολές» περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζοέλ Ντεμιέρ, πρόεδρος της οργάνωσης για τη μάχη κατά της ομοφοβίας SOS Homophobie. «Αυτές οι ενέργειες δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες», τόνισε..

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, η νεαρή γυναίκα, η Ζουλιά κατήγγειλε την «ενότητα» εκ μέρους των προσώπων που της επιτέθηκαν «για να την εξευτελίσουν». «Ήταν απίστευτα βίαιοι», είπε.

«Βρέθηκα αντιμέτωπη με τρία πρόσωπα. Το ένα μου είπε «κι όμως έχεις στήθος! Μπορώ να το αγγίξω;». Κατόπιν, μου έπιασε το στήθος», συνέχισε.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για «βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου» αναφέρει δικαστική πηγή, διευκρινίζοντας ότι ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση κι αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο καθένας μας θα πρέπει να μπορεί να κινείται ελεύθερα στον δημόσιο χώρο, ανεξαρτήτως του φύλου ή του γένους του. Αυτό το βίντεο δείχνει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» σημείωσε ο Ντεμιέρ.

Η υφυπουργός για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών και τη Μάχη κατά των Διακρίσεων Μαρλέν Σιαπά έκανε λόγο «απαράδεκτη» σκηνή, υπενθυμίζοντας ότι οι ομοφοβικές επιθέσεις «δεν συνιστούν άποψη, αλλά βλακεία και μίσος». «Επιτίθενται και σκοτώνουν» έγραψε στο Twitter η Σιαπά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024