Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Να σταλούν στο ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι

Θεοδωράκης: Να σταλούν στο ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Περιοδεία σε όλη τη χώρα ενόψει ευρωεκλογών ξεκινά ο Σταύρος Θοεδωράκης. Πρώτος σταθμός, η ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο και στην συνέχεια και μέχρι την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφθεί τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Αρκαδίας ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε π πως στόχος του είναι να συναντήσει από κοντά, όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματα τους. Υπογράμμισε την ανάγκη «να σταλούν στο ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα δώσουν λύσεις για τη χώρα και όχι απλώς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα άτομα που μπορεί να φημίζονται για πολλά, αλλά όχι για την πολιτική και ευρωπαϊκή τους αντίληψη».

«Το Ποτάμι είναι αστείρευτο και έχει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο με νέους και καταξιωμένους ανθρώπους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του 15 πολίτες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, νέους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, αλλά και επιστήμονες που σταδιοδρομούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από τους ανθρώπους που έφυγαν, γιατί εκεί κρύβεται ένας μεγάλος πλούτος για τη χώρα μας», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, είπε ότι αυτή ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, ανέφερε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: την ανάγκη ευρωπαϊκής αστυνομίας συνόρων και τη φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Απαντώντας στο γιατί επιλέγει να ταξιδεύει με το βαν του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αυτό επιτάσσει η οικολογική ψυχή του κόμματός του. «Χρησιμοποιούμε ένα βαν αντί να χρησιμοποιούμε τρία αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει λιγότερα καύσιμα, λιγότεροι ρύποι», εξήγησε και πρόσθεσε: «Και είμαστε όλοι μια παρέα. Γιατί αυτή η περιοδεία γίνεται μαζί με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, τους οποίους πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος και να συζητήσει μαζί τους για τα ιδιαίτερα γνωστικά τους αντικείμενα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024