Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες ντροπής σε εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας - «Υγειονομική βόμβα»

Εικόνες ντροπής σε εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας – «Υγειονομική βόμβα»

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον απειλούνται η υγεία και η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών, με τους διαδρόμους και όλο το ΤΕΙ να έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια και φίδια»

Εικόνες ντροπής δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά, κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα», αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εστίες και οι αίθουσες του ΤΕΙ.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον απειλούνται η υγεία και η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών, με τους διαδρόμους και όλο το ΤΕΙ να έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια και φίδια στους χώρους που σπουδάζουμε, κοιμόμαστε και ζούμε».

«Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι οι οικότροφοι σπουδαστές είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο με τον αμίαντο που υπάρχει στις πόρτες των μπαλκονιών των δωματίων μας, ενώ πλέον είμαστε για μέρες ή και άλλοτε για εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό» αναφέρει ο σύλλογος στα «Φοιτητικά Νέα», κάνοντας λόγο για άθλια και απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Μάλιστα, οι φοιτητές στρέφουν τα βέλη τους κατά του υπουργείου Παιδείας, της πρώην διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος και των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή.

Οι φοιτητές ζητούν να γίνει άμεσα απολύμανση και απεντόμωση σε όλα τα δημόσια κτίρια και χώρους του ιδρύματος και των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων της φοιτητικής εστίας, ενώ ζητούν να γίνει ουσιαστική συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων, να αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους του ΤΕΙ και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας-φύλαξης.

Αναλυτικά, όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας:

«Οι οικότροφοι του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά για ακόμη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με την άθλια και απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον απειλείται η υγεία και η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών, με τους διαδρόμους και όλο το ΤΕΙ να έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια και φίδια στους χώρους που σπουδάζουμε, κοιμόμαστε και ζούμε!

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι οι οικότροφοι σπουδαστές είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο με τον αμίαντο που υπάρχει στις πόρτες των μπαλκονιών των δωματίων μας, ενώ πλέον είμαστε για μέρες ή και άλλοτε για εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό.

Μιλάμε πλέον για μια υγειονομική «βόμβα».

Σε κάθε κινητοποίηση μας για τα αυτονόητα τον 21ο αιώνα ακούμε τα ίδια και τα ίδια …θα τα λύσουμε, εγώ δεν είμαι υπεύθυνος, λεφτά δεν υπάρχουν, ακόμη και ότι δεν είναι νόμιμο να τα έχουμε όλα αυτά.

Ως εδώ λοιπόν κύριοι! Με την ζωή μας δεν επιτρέπουμε να παίζει κανείς!

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχουν στο ακέραιο η κυβέρνηση, το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας, η πρώην Διοίκηση του Ιδρύματος και οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ.

Είναι υπόλογοι για την τραγική υποβάθμιση των όρων σπουδών και ζωής των σπουδαστών.

Καταρρέουν στην πράξη τα μεγάλα λόγια της ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ καθώς το μόνο που καθημερινά αναβαθμίζεται είναι τα προβλήματα στις σπουδές (δεν υπάρχουν καθηγητές και όσοι είναι δεν επαρκούν, αναχρονιστικός εξοπλισμός ή και ανυπαρξία αυτού, υλικοτεχνική υποδομή περασμένων αιώνων) .

Όσο για το πως ζούμε μια βόλτα στις τουαλέτες που δεν μπορούμε να πάμε φτάνει και περισσεύει για να βγάλει ο καθένας συμπέρασμα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση-παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

* Να γίνει εδώ και τώρα απολύμανση και απεντόμωση από όλα τα δημόσια κτήρια και χώρους του Ιδρύματος και  των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων της Φοιτητικής Εστίας.
* Να γίνει ουσιαστική συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων.
* Να αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους του ΤΕΙ.
* Πρόσληψη εδώ και τώρα μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας-φύλαξης.
* Πλήρης στελέχωση του ιατρείου και της τεχνικής υπηρεσίας του ΤΕΙ.
* Ζεστό νερό-θέρμανση για όλους και κάθε μέρα.
* Αναβάθμιση και δωρεάν χρήση πλυντηρίων για όλους τους εστιακούς σπουδαστές.
* Να αποδοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι για τις ανάγκες μας με τη δημιουργία αιθουσών ψυχαγωγίας, πολλαπλών χρήσεων.
* Δωρεάν internet για όλους τους σπουδαστές σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ.
* Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση όλων των σπουδαστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία-ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024