Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Audi AI Concept: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του μέλλοντος

Audi AI Concept: Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του μέλλοντος

Μια σχεδιαστική μελέτη με έμφαση στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και την αυτόνομη οδήγηση θα παρουσιάσει η Audi στην έκθεση της Σαγκάης, δίνοντας εικόνα στον τρόπο που φαντάζεται το μέλλον των αστικών μετακινήσεων.

Μια πρωτότυπη σχεδιαστική μελέτη που στοχεύει στην αποτύπωση του αυτόνομου μέλλοντος της μετακίνησης στα αστικά κέντρα θα παρουσιάσει η Audi στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης η οποία ανοίγει αυλαία στις 15 Απριλίου.

Επί του παρόντος το Audi Al όπως ονομάζεται το concept car, απεικονίζεται μέσω μιας σειράς σκίτσων τα οποία αν και κάπως αφαιρετικά αρκούν για να αποτυπώσουν τον φουτουριστικό του χαρακτήρα αλλά και, ακριβώς εξαιτίας αυτού, να «διαλύσουν» την οποιαδήποτε προοπτική παραγωγής του.

Όπως υποδηλώνει ο σχεδιασμός του, το Audi AI, θα περιοριστεί στο status της σχεδιαστικής μελέτης, ενσαρκώνοντας απλώς το όραμα της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης στο μέλλον.

Αν και η Audi δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που θα αποτελέσουν το επίκεντρο του συγκεκριμένου concept car, το πρώτο σκίτσο από το εσωτερικό του το οποίο αποκαλύπτει την παρουσία μιας ευμεγέθους οθόνης πίσω από ένα -πιθανώς πτυσσόμενο- τιμόνι που θυμίζει χειριστήριο αεροσκάφους αρκεί για να δώσει μια σαφή εικόνα των καινοτόμων προθέσεων των σχεδιαστηρίων της Audi.

Πλην των παραπάνω χαρακτηριστικών του, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από το είδος που εκπροσωπεί το πρωτότυπο Audi, είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητο αν και η γερμανική φίρμα δεν μπαίνει στη διαδικασία, προς το παρόν, να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το ηλεκτρικό σύνολο που το εφοδιάζει.

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024