Μια πρωτότυπη σχεδιαστική μελέτη που στοχεύει στην αποτύπωση του αυτόνομου μέλλοντος της μετακίνησης στα αστικά κέντρα θα παρουσιάσει η Audi στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης η οποία ανοίγει αυλαία στις 15 Απριλίου.

Επί του παρόντος το Audi Al όπως ονομάζεται το concept car, απεικονίζεται μέσω μιας σειράς σκίτσων τα οποία αν και κάπως αφαιρετικά αρκούν για να αποτυπώσουν τον φουτουριστικό του χαρακτήρα αλλά και, ακριβώς εξαιτίας αυτού, να «διαλύσουν» την οποιαδήποτε προοπτική παραγωγής του.

Όπως υποδηλώνει ο σχεδιασμός του, το Audi AI, θα περιοριστεί στο status της σχεδιαστικής μελέτης, ενσαρκώνοντας απλώς το όραμα της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης στο μέλλον.

Αν και η Audi δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που θα αποτελέσουν το επίκεντρο του συγκεκριμένου concept car, το πρώτο σκίτσο από το εσωτερικό του το οποίο αποκαλύπτει την παρουσία μιας ευμεγέθους οθόνης πίσω από ένα -πιθανώς πτυσσόμενο- τιμόνι που θυμίζει χειριστήριο αεροσκάφους αρκεί για να δώσει μια σαφή εικόνα των καινοτόμων προθέσεων των σχεδιαστηρίων της Audi.

Πλην των παραπάνω χαρακτηριστικών του, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από το είδος που εκπροσωπεί το πρωτότυπο Audi, είναι και αμιγώς ηλεκτροκίνητο αν και η γερμανική φίρμα δεν μπαίνει στη διαδικασία, προς το παρόν, να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το ηλεκτρικό σύνολο που το εφοδιάζει.