Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα συναισθήματα γίνονται έργα τέχνης στο μετρό της Στοκχόλμης

Τα συναισθήματα γίνονται έργα τέχνης στο μετρό της Στοκχόλμης

Η The Emotional Art Gallery χρησιμοποιεί σε πραγματικό χρόνο τα συναισθήματα των επιβατών μέσων μαζικής μεταφοράς, αντικαθιστώντας τις διαφημίσεις με έργα τέχνης

Προσπαθώντας να αλλάξουν τη διάθεση των κατοίκων της Στοκχόλμης, η Clear Channel και το στούντιο ντιζάιν Affairs δημιούργησαν την «The Emotional Art Gallery» η οποία κάνει χρήση των σε πραγματικό χρόνο συναισθημάτων αυτών που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αντικαταστήσει τις διαφημίσεις με έργα τέχνης.

Διακόσιες πενήντα ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες, στο μήκους 110 χιλιομέτρων δίκτυο μετρό και τρένων της πρωτεύουσας της Σουηδίας, αντιπάλεψαν τα αρνητικά συναισθήματα των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ένας ειδικός αλγόριθμος αντιδρούσε σε δεδομένα -σε πραγματικό χρόνο- τα οποία συνελέγοντο από αναζητήσεις στο Google, ειδήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορίες για την κίνηση μέσα και από/προς την πόλη για να εκτιμηθεί το κατά πόσον οι κάτοικοι της Στοκχόλμης ήταν λυπημένοι, ανήσυχοι, κουρασμένοι, στρεσαρισμένοι, ενοχλημένοι με κάτι ή φοβισμένοι.

Η πληροφορία χρησιμοποιείτο για να προβληθεί στις οθόνες ένα από τα έξι έργα τέχνης τα οποία εξέφραζαν το ακριβώς αντίθετο συναίσθημα: Να είναι ευτυχισμένοι, όλο ενέργεια, ήρεμοι, ασφαλείς, με ειρηνική διάθεση, όλο αγάπη.

Σε κάθε έναν από έξι καλλιτέχνες -Jesper Lindborg, Andreas Wannerstedt, Ana Blizzard, Susi Sie, Maciek Janicki και το καλλιτεχνικό ντουέτο Emilie Mottet και Eric Severin- ανατέθηκε ένα συναίσθημα και ζητήθηκε να σχεδιάσει ένα ανάλογο ψηφιακό έργο τέχνης.

«Η The Emotional Art Gallery είναι μια εμπειρία τέχνης που πυροδοτείται από το συναίσθημα, ένας μοναδικός τρόπος να εκθέτεις έργα καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο» είπε η Antonia von Euler-Chelpin, ιδρύτρια της Young Art, μιας πλατφόρμας για ανερχόμενους καλλιτέχνες που παρείχε συμβουλές για την επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο πρότζεκτ.

«Φανταστείτε ότι μπαίνετε σε ένα μουσείο όπου όλη η έκθεση είναι συντονισμένη σε πραγματικό χρόνο για να σας κάνει να αισθανθείτε καλά» υπογράμμισε μιλώντας για την The Emotional Art Gallery.

Πάρτε μια γεύση από το The Emotional Art Gallery…

View this post on Instagram

Combating commuter stress with digital art ⁣— a new approach by outdoor media company Clear Channel that turned Stockholm's underground transit system into a digital art exhibition named The Emotional Art Gallery. Six artists were asked to use Visual ASMR to express a positive feeling, such as peaceful, energized, calm and safe. The current mood of commuters is analyzed via a tailor-made algorithm using public data such as Google searches, news articles, and traffic information. Responding to this mood, the algorithm then decides upon which artwork to display. Instead of using advertising to drive sales, Clear Channel is using art to boost positive emotions.⁣ ⁣— ⁣ The Emotional Art Gallery by @clearchannelscandinavia, artwork by @lindborg.tv⁣

A post shared by BEAUTYSTREAMS (@beautystreams_official) on

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024