Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία : Διασυνοριακό πρόγραμμα ανάδειξης Μοναστηριού - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

Βόρεια Μακεδονία : Διασυνοριακό πρόγραμμα ανάδειξης Μοναστηριού – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης

Στο Μοναστήρι συζητήθηκε την Παρασκευή η προώθηση του έργου για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και την ανάδειξη της διασυνοριακής περιοχής Πελαγονίας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης. Ο στόχος αυτού του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με 730 χιλιάδες ευρώ, είναι ο προσδιορισμός των προβλημάτων και οι ελλείψεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας novamakedonija. […]

Στο Μοναστήρι συζητήθηκε την Παρασκευή η προώθηση του έργου για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και την ανάδειξη της διασυνοριακής περιοχής Πελαγονίας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης.

Ο στόχος αυτού του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται με 730 χιλιάδες ευρώ, είναι ο προσδιορισμός των προβλημάτων και οι ελλείψεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας novamakedonija.

«Η αύξηση της ελκυστικότητας»

Η Γωγώ Βιντίμτσε, επικεφαλής του Κέντρου για την Ανάπτυξη της περιοχής της Πελαγονίας, είπε πως «δεν διαθέτουμε κοινό τουριστικό προϊόν και δεν υπάρχει επαρκής αξιοποίηση των υφιστάμενων αυτών των δυο περιφερειών».

Η ίδια πρόσθεσε: «Ειδικότερα για το έργο, στόχος είναι η προώθηση και η αύξηση της ελκυστικότητας της διασυνοριακής περιοχής “Μοναστήρι-Φλώρινα- Θεσσαλονίκη”.

»Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα αναπτυχθούν τρεις τουριστικές προτάσεις, τις οποίες θα προωθήσουμε σε διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, στα μέσα ενημέρωσης και σε εκθέσεις, και στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε ένα τουριστικό προϊόν.

«Σε συνεργασία με το ΑΠΘ»

»Για όλα αυτά θα υπάρξει συνεργασία της Σχολής Τουρισμού της Οχρίδας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Οι γενικοί στόχοι του έργου συνίστανται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων τουριστικών προϊόντων, στην αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων τουριστικών προϊόντων, στην προώθησή τους στην περιοχή και στη διεθνή επωνυμία.

«Το έργο χρηματοδοτείται με 760 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία τα 630 χιλιάδες προέρχονται από την ΕΕ και τα υπόλοιπα συγχρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της χώρας μας.

»Μέχρι το 2020, θα διατεθούν συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ για τη διασυνοριακή συνεργασία και το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης Μάρκοβα στην Πρέσπα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ντεγιάν Παλέλσκι.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024