Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για εκλογές: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Χαρίτσης για εκλογές: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών δεν μπορεί να συναρτάται με τεχνικά, αλλά με πολιτικά κριτήρια», δήλωσε ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, επιβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε ενδεχόμενο. Επανέλαβε ωστόσο την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία

Έτοιμο για το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εθνικών εκλογών είναι  τo υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, σημείωσε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών δεν μπορεί να συναρτάται με τεχνικά, αλλά με πολιτικά κριτήρια.

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της για να ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, με συγκεκριμένα μέτρα και να μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να αισθανθούν όλο και περισσότερο, ότι η χώρα έχει μπει σε μία νέα φάση», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Εξέφρασε την εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των κυβερνητικών μέτρων ελάφρυνσης γίνονται περισσότερο αντιληπτά και ότι το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών στρωμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν και θα τον στηρίξουν ξανά.

«Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με νέα μέτρα, όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στους Δήμους. Όλες οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕθ έχουν γίνει νόμος του κράτους και οι πολίτες βλέπουν σιγά σιγά τις θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στην τσέπη τους», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Όσον αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είπε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε να κάνει πράξη κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη κυβέρνηση τα τελευταία 40 χρόνια. «Συγκροτήθηκε μία διακομματική, επιστημονική επιτροπή που εργάζεται από τον Δεκέμβριο, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε πολύ σύνθετα ζητήματα – όπως το ποιοι θα πρέπει να ψηφίζουν, πού θα ψηφίζουν και πώς θα ψηφίζουν – και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Με βάση αυτό το πόρισμα θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο νόμου, το οποίο θα καταθέσουμε στη Βουλή, για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με έναν τρόπο τεχνικά και διοικητικά διαχειρίσιμο, που δεν θα αλλοιώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024