Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανετη η Λαμία, στη Νέα Σμύρνη άγχος και αγωνία

Ανετη η Λαμία, στη Νέα Σμύρνη άγχος και αγωνία

Το γκολ του Καραμάνου στο 6’ ήταν αρκετό προκειμένου η Λαμία να πάρει τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο (1-0) - Ανέβηκαν στην 6η θέση και «κλείδωσαν» την παραμονή οι γηπεδούχοι, παρέμειναν 9οι Κυανέρυθροι και συνεχίζουν τη μάχη για τη σωτηρία.

Ο Καραμάνος έδιωξε το άγχος από τη Λαμία και το έστειλε στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα της Φθιώτιδας με γκολ του 29χρονου επιθετικού νίκησε τον Πανιώνιο με 1-0 για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και «σφράγισε» την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι με το τρίποντο που κατέκτησαν έφτασαν τους 33 βαθμούς και έπιασαν στην 6η θέση τον Παναιτωλικό.

Από την άλλη, οι Κυανέρυθροι σε ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή σεζόν αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και συνεχίζουν να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου παρέμεινε στους 29 βαθμούς και στην 9η θέση, ενώ πλέον μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Λεβαδειακού (2-0) βρίσκεται στο +3 από την 13η θέση.

Με βάση το πλάνο του Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, η ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Εβαλε τις βάσεις από νωρίς η Λαμία

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μανθάτης γύρισε στον Ντουρμισάι, ο Αλβανός επιθετικός έκανε την προβολή, αλλά ο Αντέτζο αντέδρασε σωστά, έπαιξε σαν τερματοφύλακας και κράτησε το μηδέν για την Λαμία.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ντουρμισάι, το έκανε στην άλλη εστία ο Καραμάνος. Ο Μπάζιτς έκανε την κάθετη στον Επστάιν, αυτός γύρισε στον συμπαίκτη του και ο 29χρονος επιθετικός σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Κυανέρυθρων για το 1-0.

Στο 12’ η Λαμία απείλησε ξανά με τον Μπλάζιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου μέσου δεν βρήκε στόχο. Το ίδιο έγινε και στο 27’, αλλά και πάλι ο Μπλάζιτς δεν στόχευσε σωστά.

Στο 38’ ο Πανιώνιος έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε ο Μασούρας μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Σαράνοφ. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντουρμισάι από τον Καρυπίδη. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αλβανός φορ ανέλαβε την εκτέλεση.

Ο Σαράνοφ, ωστόσο… ψάρωσε τον αντίπαλό του, επέλεξε σωστά τη γωνία που σούταρε ο Ντουρμισάι και με εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια κράτησε το 1-0 για την Λαμία. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Κυριάρχησε η Λαμία

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Πανιώνιο. Ο Μανθάτης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Λαμίας. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μπερτόλιο, αλλά το σουτ του Αργεντινού δεν βρήκε στόχο.

Στο 63’ ο Πανιώνιος άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Ντουρμισάι έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Σαράνοφ. Στο 76’ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Μπερτόλιο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαλέρμπ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ευκαιρίες και σωτήρια επέμβαση του Σαράνοφ

Στο 81’ ο Μπαράλες πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Μαλέρμπ έδιωξε εντυπωσιακά. Το ίδιο έγινε και στο 88’ στην προσπάθεια του Πίτι. Ο Ισπανός έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου ήταν και πάλι εκεί. Η τελευταία μεγάλη άνηκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά, ο Σαράνοφ έδειξε την σπουδαία κλάση του και κράτησε τη νίκη. Το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη και μαζί την παραμονή στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ – Σκόνδρας (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον – Δημούτσος, Μπλάζιτς – Καραμάνος, Μπερτόλιο (84’ Πίτι), Επστάιν (65’ Τομάς) – Μπαράλες

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ – Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου – Μανιάτης, Κόρμπος – Τσιλούλης (75’ Άρτσε), Μανθάτης (62’ Σιντί Αλί), Μπουμάλ – Ντουρμισάι

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024