Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η American Airlines αναστέλλει επ' αόριστον τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα

Η American Airlines αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα

Η American Airlines επικαλείται τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών, του προσωπικού και των επιβατών της εξαιτίας της κρίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines αποφάσισε να αναστείλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της προς και από τη Βενεζουέλα, μετά την προσωρινή διακοπή την οποία ανακοίνωσε στα μέσα του Μαρτίου, επικαλούμενη τους κινδύνους για την ασφάλεια των αεροσκαφών, του προσωπικού και των επιβατών της που συνδέονται με την κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση»

«Η American Airlines έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τις υπηρεσίες της στη Βενεζουέλα», ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος του αερομεταφορέα των ΗΠΑ σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την 15η Μαρτίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως αναστέλλει ως την 1η Απριλίου τις υπηρεσίες της στη χώρα, κρίνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα ως προς την ασφάλεια δεν της επιτρέπουν να εκτελεί δρομολόγια.

Πριν από την αναστολή αυτή, η AA εκτελούσε συνήθως τρεις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι προς τη Βενεζουέλα, εκ των οποίων δύο με προορισμό το Καράκας.

Δραστηριοποιείται τριάντα χρόνια στη χώρα

Ο όμιλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και τριάντα χρόνια, διαβεβαίωσε ότι έχει σκοπό να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες του «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Στη Βενεζουέλα έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες μια θεσμική και πολιτική κρίση που προστέθηκε στην ανθρωπιστική κρίση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος απαιτεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, που διαδέχθηκε τον Ούγο Τσάβες, να εγκαταλείψει την εξουσία, κάτι που ο σοσιαλιστής ηγέτης απορρίπτει.

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν όλο το διπλωματικό προσωπικό τους από το Καράκας τον Μάρτιο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την αποστολή του από το εξωτερικό της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024