Περού: 5 συλλήψεις για ομαδικό βιασμό νεαρής που πάσχει από σχιζοφρένεια
Εισαγγελείς εξετάζουν τα αρχεία που περιέχουν τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους, ηλικίας μεταξύ 20 και 27 ετών, καθώς φέρονται να κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό του 19χρονου θύματός τους και κατόπιν να το μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης
Η αστυνομία του Περού συνέλαβε πέντε υπόπτους εντός των ορίων της έρευνας που διενεργείται για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής, πάσχουσας από σοβαρή πάθηση ψυχικής υγείας, την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνεχίζει να αναζητεί ακόμη δύο άνδρες σε μια υπόθεση που προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη χώρα των Άνδεων.
Εισαγγελείς εξετάζουν τα αρχεία που περιέχουν τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους, ηλικίας μεταξύ 20 και 27 ετών, καθώς φέρονται να κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό του 19χρονου θύματός τους και κατόπιν να το μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο βιασμός διαπράχθηκε την 20ή Μαρτίου. Το θύμα έχει διαγνωστεί πως πάσχει από σχιζοφρένεια.
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι ύποπτοι προσπαθούσαν να εκβιάσουν μέλος της οικογένειας της νεαρής, σύμφωνα με το δημόσιο περουβιανό πρακτορείο ειδήσεων Andina.
Η υπόθεση ξεσήκωσε κατακραυγή και εκκλήσεις να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η βία με θύματα γυναίκες και κορίτσια, που συχνά μένει ατιμώρητη στο Περού.
Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 39 γυναίκες στη χώρα των 32 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο América Televisión, το οποίο έχει αρχίσει να προβάλλει συστηματικά στοιχεία για τη μάστιγα των γυναικοκτονιών.
Η Άνα Χάρα, πρώην πρωθυπουργός της χώρας και υπουργός αρμόδια για τις γυναίκες και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επισήμανε πως το θύμα είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και στο παρελθόν.
«Όταν ήταν μικρό κορίτσι είχε βιαστεί από δύο άνδρες και είναι σήμερα μητέρα ενός παιδιού έξι μηνών», διευκρίνισε η Χάρα μέσω Twitter, τονίζοντας πως σε βάρος των δραστών του βιασμού της πρέπει να επιβληθούν αυστηρές ποινές. Η πράξη τους, συνόψισε η ίδια, «ήταν προμελετημένη, μαγνητοσκοπήθηκε και διαδόθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442