Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και πεντακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες καθώς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη λαμβάνει 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη, οι φόροι και η συμφωνία των Πρεσπών είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Μπροστά η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Όσον αφορά στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53%, την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Ως προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, το 29% ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, το 8% της ΝΔ, το 5% της Χρυσής Αυγής, το 7% των ΑΝΕΛ, το 4% του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, το 3% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 2% του ΚΚΕ, ενώ το 35% είτε είχε ρίξει λευκό/άκυρο, είτε δεν είχε συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι μόλις 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής.

Η διαφορά δηλαδή ανέρχεται στις 38 ποσοστιαίες μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%.

«Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, το 22% θα ψηφίσει έχοντας υπόψη την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, το 20% τη φορολογική πολιτική, το 17% τη συμφωνία των Πρεσπών, το 10% την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το 6% την ασφάλεια και το 5% τα ελληνοτουρκικά.

Ακόμη, ένα 10% απαντά πως θα ψηφίσει βάσει άλλων κριτηρίων όπως κοινωνικά, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ειλικρίνεια.

Την ίδια στιγμή, το 76% απαντά πως στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει ή μάλλον θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις εθνικές εκλογές και μόλις το 13% απαντά ότι θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα.

Το 11% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Τέλος, το 40% απαντά πως είναι δύσκολη ή πολύ δύσκολη η προσωπική οικονομική του κατάσταση, ακόμη ένα 40% απαντά πως είναι μέτρια και μόλις το 13% απαντά πως είναι άνετη ή πολύ άνετη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο