Πλαισιωμένη από δυο πανάρχαιους ίταμους, αυτή η πόρτα μοιάζει περισσότερο με πύλη σε ένα βασίλειο νεράιδων παρά με θύρα εκκλησίας. Η αψιδωτή πόρτα, με ζωηρόχρωμα βιτρό, καλεί τους επισκέπτες να αφήσουν τα… γκέμια της φαντασίας τους και να οραματιστούν μαγικούς κόσμους που βρίσκονται πίσω της.

Η Εκκλησία του Αγίου Εδουάρδου είναι μια πέτρινη νορμανδική εκκλησία που, σταδιακά, χτιζόταν από τον 11ο ή 12ο αιώνα έως τον 14ο. Προστέθηκε το καμπαναριό, τον 15ο αιώνα και ανακαινίστηκε τον 17ο και το 1873. Οικοδομήθηκε πάνω στην προγενέστερη σαξονική εκκλησία που ήταν από ξύλο, και βρίσκεται στο Stow-on-the-Wold, στο Γκλόστερσιαρ της Αγγλίας.

Δεδομένης της γοητευτικής εμφάνισης της θύρας, δεν είναι να απορεί κανείς που οι ντόπιοι λένε ότι στάθηκε πηγή έμπνευσης για τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν όταν αυτός επινόησε τις Πύλες του Ντούριν.

Oι ντόπιοι εικάζουν ότι πιθανώς ο συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» βρέθηκε στην εκκλησία και είδε τη θύρα, την περίοδο που επισκεπτόταν τα Κότσβολντς. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν αποδείξεις περί αυτού κι έτσι οι εικασίες έρχονται να συναντήσουν τις μυθοπλασίες του.

Η πλαισιωμένη από τους ίταμους θύρα είναι κατασκευασμένη τον 13ο αιώνα και η εκκλησία είναι προορισμός υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί των επισκεπτών. Είναι καθημερινά ανοιχτή και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο