Επίδομα παιδιού : Ξεκινά η καταβολή της πρώτης δόσης
Ξεκινά από αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο
Από αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, το απόγευμα, ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην εν λόγω πληρωμή θα καταβληθεί, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, σε 621.581 οικογένειες ποσό συνολικού ύψους 128,24 εκατ. ευρώ .
Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου στη νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21 και δικαιούνται το επίδομα παιδιού με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώθηκαν στο φετινό Α21 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση).
Ξανανοίγει η πλατφόρμα
Επίσης, από αύριο, Παρασκευή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το 2019.
Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και τις 15 Ιανουαρίου 2020, όπως έγινε και πέρυσι.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442