Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγο καιρό, όπως όλα δείχνουν, οι διαβόητες βόλτες στα «Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ», γνωστή και ως «Red Light District» μετά από απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως δημοσιεύει το CNN, οι Αρχές της πόλης φαίνεται πως αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο καθεστώς της «περατζάδας» από τον διάσημο «δρόμο της αμαρτίας» , όπου οι ιερόδουλες παρουσιάζονταν σαν εκθέματα βιτρίνας στους επίδοξους πελάτες, εκφράζοντας πλέον ανοικτά την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας τους και τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους και όχι για τουριστικές ατραξιόν.

«Δεν θεωρούμε σκόπιμο οι τουρίστες να περιοδεύουν στην περιοχή που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Άμστερνταμ, Oυντο Κοκ.

Η απόφαση αυτή πάντως φαίνεται πως θα επηρεάσει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην βιομηχανία του σεξ που δραστηριοποιούνται εκεί και όλη την εμπορική κίνηση και επισκεψιμότητα στην περιοχή που, ανεξάρτητα με τις μελλοντικές επιδιώξεις του Δήμου, έχει ταυτιστεί ως σημείο ενδιαφέροντος για τον λεγόμενο σεξουαλικό τουρισμό.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, οι κάτοικοι κοντά στο σημείο έχουν εκφράσει πολλάκις τα παράπονα τους για το πλήθος επισκεπτών που συρρέει στην περιοχή αλλά και τις «δραστηριότητες» που λαμβάνουν χώρα, ζητώντας να δοθεί τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020, με τα ταξιδιωτικά γραφεία που εξειδικεύονται στην προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων με έμφαση την επίσκεψη στην Red Light District να σπεύδουν να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση ελέω της επικείμενης απαγόρευσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο