Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ:  Με τους γνωστούς “Συριζοκόφτες” την πληρώνουν οι συνεπείς

ΚΙΝΑΛ: Με τους γνωστούς “Συριζοκόφτες” την πληρώνουν οι συνεπείς

Την άποψη ότι η συμφωνία κυβέρνησης- θεσμών για την προστασία της α' κατοικία «στην πραγματικότητα αποκλείει 7 στους 10 δανειοληπτών που βρίσκονται σε ανάγκη», διατυπώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Για ακόμη μια φορά με τους γνωστούς “Συριζοκόφτες” την πληρώνουν οι συνεπείς και οι αδύναμοι πολίτες», δηλώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για την προστασία της α΄ κατοικίας.

Αναφέρει ότι «η αποδοχή της πρότασης των τραπεζών της Τρόικα από την Κυβέρνηση με την στήριξη της Νέα Δημοκρατίας στην πραγματικότητα αποκλείει 7 στους 10 δανειοληπτών που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη».

Όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντινόπουλος:

«1. Η προστασία κατοικίας μέχρι 250.000 είναι μια οφθαλμαπάτη για τους περισσότερους, αφού το όριο των 130.000 ευρώ υπόλοιπο δανεισμού ανά πιστωτή αφορά δανειολήπτες που είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του ποσού του δανείου τους με ίδια κεφάλαια.

2. Η επιδότηση του δανείου είναι μια υποσχετική χωρίς αντίκρισμα αφού παραπέμπεται σε μια υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αφού εγκριθεί από την Τρόικα.

3. Η ρύθμιση είναι εφάπαξ και υπολείπεται του ολοκληρωμένου πλαίσιου προστασίας που εξασφάλιζε ο Νόμος ΠΑΣΟΚ ν.3879/2010. Κάτι που σημαίνει ότι δεν προστατεύεται πλέον τα νοικοκυριά που μπορεί να βρεθούν σε πραγματική δυσκολία από εδώ και πέρα.

4. Δεν προβλέπεται το παραμικρό κούρεμα της οφειλής όσων έχουν α΄ κατοικία απλά μια ενδεχόμενη παράταση της περιόδου εξυπηρέτησης με αξιοσέβαστο επιτόκιο και μόνο αν το δεχτούν οι πιστωτές.

5. Ο νόμος επαναλαμβάνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού -και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας- που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες η πρόταση της Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα θνησιγενής».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει ότι το κόμμα του κατέθεσε πρόταση νόμου «με ολοκληρωμένο πλαίσιο για την προστασία της α΄ κατοικίας, την αναστολή των πλειστηριασμών και τη ρύθμισης επιχειρηματικών δανείων με διαφανείς και βιώσιμους όρους».

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση του ΚΙΝΑΛ «για να προστατέψουμε όσους συμπολίτες ακόμα δεν μπορούν να απελευθερωθούν από τον βάλτο στον οποίο έχουν βρεθεί τα χρόνια της Κρίσης».

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024