Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βατικανό : Η κρίση στην Αλβανία μπορεί να φέρει χάος και αναρχία

Βατικανό : Η κρίση στην Αλβανία μπορεί να φέρει χάος και αναρχία

Eάν οι πολιτικοί ηγέτες δεν καταφέρουν να βρουν τρόπο να ανοίξουν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, η κατάσταση μπορεί πολύ γρήγορα να επιδεινωθεί, εκτιμά η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού Λ’Οσερβατόρε Ρομάνο- L'Osservatore Romano.

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού Λ’Οσερβατόρε Ρομάνο- L’Osservatore Romano, αφιέρωσε άρθρο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία.

Σε αυτό περιγράφει όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και σημειώνει ότι τα κόμματα δεν έχουν βρει την πορεία για τον διάλογο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθεί το 1997.

Το χρονικό της κρίσης

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τον φιλελεύθερο ηγέτη Λουλζίμ Μπάσα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας- PD, αντιτίθεται σθεναρά στην κυβέρνηση.

»Συγχρόνως διαμαρτύρεται και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενταξη (LSI), το κόμμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

»Τις τελευταίες εβδομάδες, το PD και το LSI έφθασαν στο σημείο όλοι οι βουλευτές τους να εγκαταλείψουν τις έδρες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

»Ωστόσο, η εγκατάλειψη του κοινοβουλίου επικρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

»Η ανησυχία είναι τεράστια ενόψει μιας κρίσης παρόμοιας με εκείνης του 1997, όταν η χώρα έπεσε σε χάος και αναρχία.

»Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι αντιφάσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι πολύ μεγάλες» σημειώνεται στο άρθρο.

«Η κατάσταση στην Αλβανία είναι τραγική»

Στο Ράδιο του Βατικανού, ο μητροπολίτης Τιράνων – Δυρραχίου και πρόεδρος της Αλβανικής Επισκοπικής Διάσκεψης, μονσινιόρ Γκεόργκε Φρέντο, υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην Αλβανία είναι τραγική, δυστυχώς, δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι πολιτικοί ηγέτες, υποστηριζόμενοι από τα διεθνή θεσμικά όργανα δεν καταφέρουν να βρουν τρόπο να ανοίξουν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, η κατάσταση μπορεί πολύ γρήγορα να επιδεινωθεί.

Πηγή: blitz.al και echedoros-a.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024