Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού Λ’Οσερβατόρε Ρομάνο- L’Osservatore Romano, αφιέρωσε άρθρο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία.

Σε αυτό περιγράφει όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και σημειώνει ότι τα κόμματα δεν έχουν βρει την πορεία για τον διάλογο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθεί το 1997.

Το χρονικό της κρίσης

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τον φιλελεύθερο ηγέτη Λουλζίμ Μπάσα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας- PD, αντιτίθεται σθεναρά στην κυβέρνηση.

»Συγχρόνως διαμαρτύρεται και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενταξη (LSI), το κόμμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

»Τις τελευταίες εβδομάδες, το PD και το LSI έφθασαν στο σημείο όλοι οι βουλευτές τους να εγκαταλείψουν τις έδρες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

»Ωστόσο, η εγκατάλειψη του κοινοβουλίου επικρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

»Η ανησυχία είναι τεράστια ενόψει μιας κρίσης παρόμοιας με εκείνης του 1997, όταν η χώρα έπεσε σε χάος και αναρχία.

»Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι αντιφάσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι πολύ μεγάλες» σημειώνεται στο άρθρο.

«Η κατάσταση στην Αλβανία είναι τραγική»

Στο Ράδιο του Βατικανού, ο μητροπολίτης Τιράνων – Δυρραχίου και πρόεδρος της Αλβανικής Επισκοπικής Διάσκεψης, μονσινιόρ Γκεόργκε Φρέντο, υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην Αλβανία είναι τραγική, δυστυχώς, δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν οι πολιτικοί ηγέτες, υποστηριζόμενοι από τα διεθνή θεσμικά όργανα δεν καταφέρουν να βρουν τρόπο να ανοίξουν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο, η κατάσταση μπορεί πολύ γρήγορα να επιδεινωθεί.

Πηγή: blitz.al και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο