Γιατί η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ακύρωσε το «Forrest Gump 2»;
Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας «Forrest Gump», Έρικ Ροθ στην πραγματικότητα υπήρχαν σχέδια για μια συνέχεια.
Η ταινία «Forrest Gump» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’90, απέσπασε έξι Όσκαρ (μεταξύ άλλων και Όσκαρ Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή Τομ Χανκς ) και εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 677 εκατομμύρια δολάρια. Γιατί δεν υπήρξε «Forrest Gump 2»;
Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας «Forrest Gump», Έρικ Ροθ στην πραγματικότητα υπήρχαν σχέδια για μια συνέχεια.
Ο σεναριογράφος δήλωσε στο Yahoo! Entertainment ότι το σενάριο ήταν έτοιμο και μοιράστηκε λεπτομέρειες της ιστορίας.
«Θα ξεκινούσε με το μικρό αγόρι (τον γιο του Φόρεστ Γκαμπ) που είχε προσβληθεί από AIDS» ανέφερε ο Ροθ, ο οποίος ήταν για πέμπτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ με το σενάριο της ταινίας «A Star Is Born».
«Και οι μαθητές δεν θα ήθελαν να είναι στην ίδια τάξη μαζί του στη Φλόριντα» πρόσθεσε.
Όπως και στην πρώτη ταινία, ο Φόρεστ επρόκειτο επίσης να συναντήσει μερικές διασημότητες σε ιστορικές στιγμές.
«”Τον είχα στο πίσω μέρος του Bronco του OJ”, δήλωσε αναφερόμενος στην περίφημη καταδίωξη το 1994 του O J Simpson». είπε ο σεναριογράφος.
«Επίσης θα ήταν χορευτής, πραγματικά καλός, και τελικά θα χόρευε με την πριγκίπισσα Νταιάνα» σημείωσε.
Αλλά η ταινία δεν προχώρησε ποτέ, αρχικά λόγω της διάθεσης μεταξύ των δημιουργών της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον σεναριογράφο.
«Και ο Τομ [Χάνκς] και εγώ και ο Μπομπ [Ζεμέκις] συναντηθήκαμε στις 9/11 για να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το πώς ήταν η ζωή στην Αμερική και πόσο τραγικό ήταν. Και είδαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε: “Αυτή η ταινία δεν έχει νόημα πια, με αυτή την έννοια”».
Σύμφωνα με το σχέδιο σεναρίου στην ταινία θα γινόταν αναφορά στη βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα, το 1995, της τρομοκρατικής επίθεσης με τους περισσότερους νεκρούς στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στη συνέντευξη, ο Ροθ είπε ότι σκηνή που συνδεόταν με τρομοκρατία, ήταν καταλύτης για την ακύρωση της συνέχειας.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442