Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άνθη κερασιάς στην Ολυμπιακή Δάδα του 2020

Άνθη κερασιάς στην Ολυμπιακή Δάδα του 2020

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποκάλυψε την Ολυμπιακή Δάδα.

Έναν χρόνο πριν η Ολυμπιακή Φλόγα φτάσει από την Ελλάδα στην αεροπορική βάση Ματσουσίμα, στην επαρχία Μιγιάγκι, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποκάλυψε την Ολυμπιακή Δάδα.

Τη «σάκουρα» –άνθος κερασιάς– σχεδίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Τοκουτζίν Γιοσιόκα και στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε περίσσευμα και σκουπίδια από τα προσωρινά καταλύματα των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι του 2011.

«Άνθη κερασιάς που ζωγράφισαν παιδιά στην κατεστραμμένη περιοχή ήταν η πηγή έμπνευσής μου» εξήγησε ο Γιοσιόκα. «Σχεδίασα την Ολυμπιακή Δάδα για τους αγώνες στο Τόκιο το 2020 με την ευχή για ειρήνη και γιατρειά των καρδιών σε μια περιοχή που ανακάμπτει» δήλωσε ο Ιάπωνας σχεδιαστής σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Το σχέδιο άρχισε αφότου, με παιδιά, ζωγράφισα, στην περιοχή που ανακάμπτει, άνθη κερασιάς. Τα άνθη που ζωγράφισαν ήταν όλα ζωηρόχρωμα, σαν να συμβόλιζαν μια σκηνή όπου οι άνθρωποι υπερβαίνουν και κάνουν μια καινούργια αρχή μετά την καταστροφή» πρόσθεσε. «Ήθελα, με το σχέδιό μου, να μεταφέρω στον κόσμο τη δύναμή τους. Το 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την Ιαπωνία όπως ανθίζουν οι κερασιές, και θα φωτίσει τον δρόμο μας προς την ελπίδα» εκμυστηρεύθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής.

Από την ιδέα στην κατασκευή

Για την κατασκευή της, επιστρατεύθηκε η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας. Κατασκευάστηκε από ένα μόνον φύλλο αλουμινίου. Έχει ύψος 71 εκατοστά, βάρος 1,2 κιλά και το σχήμα της είναι αυτό του παραδοσιακού συμβόλου «σάκουρα», του άνθους κερασιάς, του πιο γνωστού λουλουδιού της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Τοκουτζίν Γιοσιόκα πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός εξασφαλίζει το να μη σβήσει η φλόγα την εποχή των τυφώνων και ότι η λαβή της διευκολύνει να την μεταφέρει ο οποιοσδήποτε.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στην Ιαπωνία θα γίνει στην πόλη Φουκουσίμα, στις 26 Μαρτίου του 2020 και η δάδα θα κατευθυνθεί νότια, στην υποτροπική νήσο Οκινάουα που ήταν και το εναρκτήριο σημείο του ιαπωνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς του 1964. Θα φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα στις 10 Ιουλίου του 2020.

View this post on Instagram

A flower-shaped crystal? It's the @Tokyo2020 Olympic Torch! Tokyo 2020 Torch Relay Ambassador, Japanese athlete Tadahiro Nomura shows the design of the Tokyo 2020 Olympic Torch in Tokyo, Japan, on March 20, 2019. The motif of Tokyo 2020 Olympic Torch is cherry blossom. Aluminum recycled from temporary housing used in areas struck by the Great East Japan Earthquake disaster will be used to manufacture the torch. Xinhua/Du Xiaoyi, the Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games (Photo by Tokyo 2020, Du Xiaoyi) #cherryblossom #cherryblossom🌸 #tadahironomura #olympictorch #olympictorchrelay #tokyo2020 #olympicgames #greateastjapanearthquake #torch #tokyo #tokyojapan🇯🇵

A post shared by China Xinhua News 新华社 (@chinaxinhuanews) on

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024