Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τμήμα με 200 κομάντος της Πυροσβεστικής θα αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις

Τμήμα με 200 κομάντος της Πυροσβεστικής θα αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Πυροσβεστική δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα με 200 κομάντος και οχήματα που θα έχουν ως αποστολή να σπεύδουν για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων ανά την επικράτεια.

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Πυροσβεστική δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα με 200 κομάντος και οχήματα που θα έχουν ως αποστολή να σπεύδουν για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων ανά την επικράτεια.

Μετά τη διαπίστωση του εισαγγελικού πορίσματος για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- το κενό ασυνεννοησίας έως και διάλυση στους εμπλεκόμενους και συνεργαζόμενους φορείς, μέσω της δημιουργίας ενός τμήματος που θα μπορεί να λειτουργεί εκτός του προβληματικού πλαισίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ιδρύεται Μηχανοκίνητο Τμήμα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων ανά την επικράτεια.

Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα απαρτίζεται από περίπου 200 πυροσβέστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα και τον ανάλογο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, το ΠΣ προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης, οι οποίοι είναι από τους επιτυχόντες που προέρχονται από τον οικείο πίνακα επιλαχόντων εποχικών, οι οποίοι από συμβασιούχοι μετατρέπονται σε επί θητεία προσωπικό.

Οι 56 μόνιμοι δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού του 2011 και η όλη διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο, ή και από όλη την επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης. Αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.»

Ακόμη επισημαίνεται πως το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» το οποίο θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την επικράτεια, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφόσον απαιτηθεί.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024